Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Westersite.nl

Inloggen of inschrijven

Verbeterdebuurt Mora!De Schone Aker maken wij samen. Verbeter de buurt is hierbij een handig hulpmiddel. Met de gratis verbeterdebuurt app op je telefoon kun je snel en eenvoudig problemen en ideeën melden aan de gemeente.

Verkeerd geplaatst grof vuil of gedumpte vuilniszakken? Losliggende of verzakte stoeptegels? Vernielde speeltoestellen? Een defecte lantaarnpaal? Gemeentegroen dat nodig gesnoeid moet worden? Kom in actie en meld het via de verbeter de buurt app.

Als je iets meldt in De Aker via de verbeter de buurt app is het namelijk direct een MORA melding. MORA? Ja, niet te verwarren met de diepvriessnacks. MORA staat voor een Melding Openbare Ruimte Amsterdam. Een MORA melding  wordt direct onder de aandacht bij de gemeente geplaatst op de plek waar het thuishoort. Dit zorgt ervoor dat de gemeente hier sneller op kan inspringen. Gevolg, de gemeente is direct op de hoogte, de melding kan sneller worden verwerkt en worden afgehandeld. Inmiddels heb ik begrepen dat een melding prioriteit krijgt als er drie MORA meldingen van eenzelfde feit worden gemaakt. Goed nieuws dus; samenwerken loont!

Met de verbeterdebuurt app zet je jouw probleem of idee letterlijk op de kaart. Ook kun je ook zien wat er in de buurt gebeurt door meldingen in jouw omgeving te bekijken. Je kunt deze meldingen volgen en steunen. De app is zeer gebruikersvriendelijk. Als je onderweg bent kun je direct een melding sturen en verduidelijken met een foto en een beschrijving. De melding wordt dan direct doorgestuurd naar de gemeente zodat die ermee aan de slag kan. Overigens werkt de app door heel Nederland.

Samengevat:

  • Download de gratis verbeterdebuurt app
  • Zet problemen/ideeën via de app letterlijk op de kaart – dit kan met foto, heel handig!
  • Je ontvangt een inhoudelijke bevestiging per mail met een referentienummer
  • Deel jouw ervaring, zodat anderen ook een melding doen of jouw melding steunen
  • Samen maken wij De Schone Aker


Doe jij ook mee?