Westersite.nl

Inloggen of inschrijven

Oogstfeest in de Tuinen van Lutkemeer op zaterdag 31 augustusOok vandaag was het weer een heerlijke dag om te picknicken in de LUTKEMEERPOLDER, of om wandelend van de poldernatuur te genieten en daarna iets te drinken bij BIOLOGISCHE BOERDERIJ DE BOTERBLOEM.

Op ZATERDAG 31 AUGUSTUS vanaf 14:00 uur is er een GROOT FEEST in de polder, met muziek en eten van de oogst van alles wat er sinds 31 maart is aangeplant in de TUINEN VAN LUTKEMEER.
Voorafgaand aan het feest vertrekt er om 12:30 uur vanaf De Boterbloem (Lutkemeerweg no 262) een wandeling-met-uitleg over de bedreigde natuur en akkers in de Lutkemeer, en de strijd om deze stadspolder te behouden voor biologische akker- en tuinbouw in Amsterdam.
De grote zorg over het veranderende klimaat is voldoende reden om het bestemmingsplan voor de Lutkemeer te wijzigen, en er is al een goed alternatief voorhanden:
PLAN BIOPOLDER voorziet in biologische stadslandbouw met korte distributielijnen voor de inwoners van Amsterdam.
Alle grote veranderingen zijn ooit klein begonnen. Zo zal Plan Biopolder in de Lutkemeer, niet ver van ons bed, ook bijdragen aan de verwezenlijking van het klimaatakkoord van Parijs.
Het behoud van een goed klimaat begint dus in de Lutkemeer!
Betuig je steun door naar het feest te komen. Help mee om te voorkomen dat de biologische akkers van De Boterbloem en de Tuinen van Lutkemeer m.i.v. 2 september in een bouwput veranderen.
En last but not least: geniet mee van de biologische land- en tuinbouwproducten die hier geoogst zijn.
 KOMT ALLEN EN ZEGT HET VOORT!

De Tuinen van Lutkemeer liggen aan het einde van de Etnastraat (10 minuten lopen vanaf eindpunt tramlijn 1 in de Aker)

 

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.