Westersite.nl

Inloggen of inschrijven

Definitief Ontwerp Ecuplein goedgekeurdDit is het startschot voor een grondige opknapbeurt om het Ecuplein het hart van de wijk te maken. Een groen en levendig plein met florerende winkels, waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Een plek waar iedereen zich thuis voelt. Kortom een soort buitenhuiskamer.

In 2018 heeft u in de witte tent op het plein meegedacht over het toekomstige Ecuplein. Uw wensen en ideeën uit deze participatiesessies vormen de basis voor het ontwerp. Het ontwerp dat begin oktober is goedgekeurd, vindt u op deze website. In de zomer van 2020 starten de werkzaamheden voor de herinrichting. Eind 2020 is het nieuwe Ecuplein dan gereed.

Activiteiten in het hart van de Aker

In de toekomst vormt het Ecuplein het hart van de Aker. Nu zijn er al regelmatig activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten, zoals het Grachtenfestival, de duurzaamheidsmarkt en de sport- en gezondheidsmarkt. Na de herinrichting wordt het plein groener en is het aangenamer om er te verblijven.

Horecavoorziening

Tijdens de participatiesessies hebben veel buurtbewoners aangegeven dat ze graag een horecavoorziening op het Ecuplein willen. In het ontwerp is hier ruimte voor vrij gelaten. Het stadsdeel onderzoekt momenteel de mogelijkheden hiervoor. Samen met de buurt willen we het concept van de toekomstige horecavoorziening verder specifiëren en vorm geven. De uitnodiging hiervoor volgt binnenkort.

Voor meer informatie: https://www.amsterdam.nl/gebiedspaginas/buurtprojecten/pleinen-in-de-aker/ 


Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.