Details

Zondag 3 september 2023 van 10:00 tot 16:00 uur
Afgelopen
Akersluis 10, Amsterdam

#PostuitSloten Ken je Sloten op z'n Kop al? Komende zondag vindt weer deze jaarlijkse rommelmarkt in Sloten plaats. Ga gezellig langs en sla je slag!

Tijdens het dorpsfeest Sloten op z'n Kop op zondag 3 september 2023 komt de Molen van Sloten met een aantal bijzondere acties om de aandacht te vestigen op de campagne ‘Laat de molen draaien’.

Alléén op 3 september: een uniek cadeau bij een donatie! Speciaal voor deze gelegenheid hebben de vrijwilligers van de technische ploeg van de molen uit een oude heklat van een wiek een beperkte serie unieke waxinelichthouders en sleutelhangers gemaakt.
Op de kraam van de molen krijgt iedereen die voor € 5,- doneert een sleutelhanger cadeau. Wie voor € 10,- of meer doneert krijgt een waxinelichthouder voor 1 kaars cadeau en wie voor € 25,- of meer doneert krijgt een set van 3 waxinelichthouders. Alle artikelen zijn feestelijk verpakt en voorzien van een certificaat. Wie € 100,- of meer doneert zal nog even geduld moeten hebben; deze donateurs krijgen – na vervanging van de wieken - een complete heklat van de oude wieken van de molen, met inscriptie.

Voor een stoere foto kan je tegen een donatie vanaf € 1,- plaatsnemen op een originele Harley Davidson WL motor uit 1942. Deze voormalige politiemotor is eigendom van één van de vrijwilligers van de molen die hem in perfecte conditie houdt.

En dan is er ook nog een molenloterij met mooie prijzen in natura. Op de kraam zijn de laatste loten te koop voor € 2,- per stuk. De trekking vindt plaats op zondagmiddag 3 september om 16.00 uur en wordt feestelijk opgeluisterd door een optreden van het eigen molenkoor “Sloten vol Noten”.

De kraam van de molen is te vinden bij het pleintje op de Sloterweg, tegenover de IJshoeve/de Halve Maen.

De Molen van Sloten is onlangs een crowdfunding gestart met als doel € 20.000,- bijeen te krijgen als bijdrage aan een groot en kostbaar project waarbij oa de wieken moeten worden vervangen. De campagne loopt tot eind 2023 en de thermometer staat op dit moment op ruim € 8.000,-. Voor het einde van het jaar moet er dus nog een aardig bedrag binnenkomen! Alle informatie over deze campagne is te vinden op www.molenvansloten.nl.

Over de organisator

Wijk 3: Sloten en Nieuw-Sloten
Wijk 3: Sloten en Nieuw-Sloten heeft nog niets over zichzelf geschreven.