WIJ ZIJN BASTAARD - film, reflectie & gesprek

Meervaart

Details

Vrijdag 21 oktober 2022 van 20:15 tot 22:30 uur
Afgelopen
Meer en Vaart 300, Amsterdam

WIJ ZIJN BASTAARD is een crossmediaal project dat via film, spoken word, performance en gesprek de outsider in de tussenruimte onderzoekt.

De film ‘Ik ben een bastaard’ van fotograaf Ahmet Polat en performer Rashif El Kaoui vormt de basis van de avond. Deze indrukwekkende roadmovie is een zoektocht naar antwoorden die de El Kaoui’s worstelingen met zijn identiteit kunnen verzachten.

Acteur Jose Montoya en fotograaf, filmmaker & spoken word artiest Ford reflecteren via een theatrale performance op het werk van El Kaoui en Polat. Wat vormt hun identiteit? Wat is hun tussenruimte? Wanneer voelen zij zich de ander?

Als je het woord ‘bastaard’ opzoekt in het woordenboek, krijg je naast ‘onechtelijk kind’ nog een definitie: ‘halfbloed’. Het is de metafoor die de Vlaamse schrijver en performer Rashif El Kaoui kiest voor dat wat hij al heel lang voelt: vastzitten tussen twee culturen, een outsider zijn in de tussenruimte. Rashif voelt zich geen échte Belg en geen échte Marokkaan. Zijn goede vriend, fotograaf Ahmet Polat, herkent dit gevoel als geen ander maar gaat er totaal anders mee om.

Samen besluiten ze dit gevoel een stem te geven en hun ervaring allebei te verwerken in een gezamenlijk crossmediaal project met ieder hun eigen artistieke vorm: film en spoken word.

kijk hier voor extra informatie, een trailer en kaartjes


Over de organisator

Meervaart
De Meervaart is een allround theater en centrum voor vrijetijdsbesteding, educatie en talentontwikkeling. Het wil bewoners van Nieuw-West...... Lees meer