Details

Zondag 15 mei 2022 tussen 18:00 en 19:00
Afgelopen
OBA Oosterdok
Oosterdokskade, Amsterdam, Nederland

Dit zondagmiddag-programma bestaat uit twee beeldende voorstellingen door jonge makers met een vluchtverleden, geproduceerd binnen het internationale FATE project (ondersteunt door Creative Europe):
* NO FEAR is een intense voorstelling over het najagen van dromen in een nieuw land.
* Crossing Dreams is een energieke voorstelling waarin dans, capoeira en circus worden gecombineerd.

Tijdens de middenpauze vindt in de foyer een gesprek plaats met makers en stakeholders van het project.

Meer info: www.explorez.nl

Crossing Dreams is gemaakt door de bekende choreografe Juana Casado en tien jonge performers, woonachtig in Spanje. De energieke voorstelling is een combinatie van dans, capoeira en circus, waarbij de jonge artiesten, die hun levens in gevaar hebben gebracht voor een beter bestaan, hun ervaringen en dromen delen met het publiek. Waarom verlieten ze hun land van herkomst? Hoe deden ze dat? En wat willen ze bereiken in dit nieuwe land?

Beide voorstellingen zijn gemaakt in het kader van het Europese project FATE (Future Academy on Tour in Europe). FATE zet zich in voor het verbeteren van de kansen van creatieve vluchtelingen en migranten binnen de culturele sector in Europa. ZID Theater (Nederland) werkt hierin samen met diverse Europese partners, zoals TNT/Atalaya Teatro (Spanje), Social Community Theatre Centre (Italië), Studio 7 (Duitsland) en DAH Teatar (Servië) en wordt gefinancierd door Creative Europe.

Tickets zijn verkrijgbaar via: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-explorez-festival-2022-presents-crossing-dreams-atalaya-spanje-309407505177?fbclid=IwAR1Htq7FjWNSQHxRsuFpZ1rtBGT-t9YkTCrppnuSw0ajncql954whKyfBMg


Over de organisator

ZID Theater | ExploreZ Festival
ZID Theater City Art & Performance Center produceert voorstellingen en festivals met makers en stadbewoners! Hier vindt u alles over het internationale ExploreZ Festival.... Lees meer