Toneelgroep Muzak speelt: Vijand van het Volk

Toneelgroep Muzak

Details

Meerdaagse activiteit
17, 18 en 19 mei
Tijdstip
meestal van 20:15 tot 21:45 uur
Het Amsterdams Theaterhuis
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat, Amsterdam, Nederland

Toneelgroep Muzak speelt in mei 2024 het stuk Vijand van het Volk van Henrik Ibsen.

Vijand van het Volk is een repertoirestuk uit 1882 dat keer op keer opvallend actueel blijkt te zijn. Een maatschappijkritisch stuk, dat laat zien hoe moeilijk het is een idealistische strijd te voeren in een samenleving waar draagvlak en publieke opinie de richting bepalen.

Een klokkenluider verandert in een vloek en een zucht van held naar paria in onze cancelcultuur. Vijand van het Volk laat bovendien pijnlijk komisch zien welke gevolgen deze strijd ook kan hebben in het persoonlijke leven.

We volgen de arts Thomas Stokman. Hij ontdekt dat het water van het plaatselijke badhuis vervuild is, met alle gezondheidsrisico’s van dien.
Hij wil zijn ontdekking publiceren en krijgt hiervoor steun vanuit de pers. De burgemeester, tevens de zus van Thomas, zit niet te wachten op deze publicatie. De economische gevolgen hiervan zouden desastreus kunnen zijn voor de stad en voor haar eigen positie. Het loopt uit op een strijd tussen de politiek, de media en de waarheid.

Datums (3)
Vrijdag 17 mei 2024 van 20:15 tot 21:45 uur (afgelopen)
Zaterdag 18 mei 2024 van 20:15 tot 21:45 uur (afgelopen)
Zondag 19 mei 2024 van 14:30 tot 17:00 uur (afgelopen)

Over de organisator

Toneelgroep Muzak
Toneelgroep Muzak is een Amsterdams gezelschap, ontstaan tijdens het maken van de voorstelling De ziekte die muzak heet, die in januari 2...... Lees meer