Westersite.nl

Inloggen of inschrijven

World Cleanup Day De Aker

Beste bewoner van De Aker,     

Woont u ook zo graag in een wijk met schone straten, plantsoenen en speelplaatsen?   

Doe dan ook mee aan de World Cleanup Day op zaterdag 21 september! 

Wat is de bedoeling?

Net als tijdens de Landelijke Opschoondag in maart organiseert het bewonersinitiatief Schone Aker een wijkbrede schoonmaakactie. Met zoveel mogelijk wijkbewoners zorgen we in een paar uur tijd dat zwerfvuil wordt opgeruimd en afgevoerd. Ook bij u in de buurt. Maar dat niet alleen…

Convenant Schone Aker

Op zaterdag 21 september tekenen we ook het Convenant Schone Aker. Dit convenant houdt in dat McDonalds, Shell Zwart, Tuincentrum Osdorp, winkelcentrum De Dukaat, de basisscholen, de bewoners in De Aker en gemeente Amsterdam afspraken hebben gemaakt voor een schonere woonwijk zonder zwerfvuil. Zoals:

  • We organiseren twee keer per jaar een wijkbrede schoonmaakactie, tijdens de Landelijke Opschoondag in maart en World Cleanup Day in september. De bedrijven, winkeliers en gemeente Amsterdam sponsoren met mensen en materiaal. 
  • McDonalds, Shell Zwart en Tuincentrum Osdorp zorgen ervoor dat de ruime omgeving van hun eigen locatie beter wordt schoongehouden. 
  • De winkeliers van De Dukaat zorgen voor een schone winkelgalerij. 
  • Leerlingen van de basisscholen organiseren schoonmaakacties bij hun school. Daarnaast wordt een educatief programma ontwikkeld, door en voor leerlingen. 
  • Gemeente Amsterdam gaat actief samenwerken met bewoners voor een schonere buurt. Beter schoonmaken, voorlichting, handhaving, meer afvalbakken. 
  • Gemeente Amsterdam voorziet wijkbewoners van prikstokken en ander materiaal om vuil te kunnen prikken.  
  • De bewoners hebben een ‘mobiel prikteam’ opgericht dat elke 1e zaterdag van de maand een vervuild deel van de wijk schoonmaakt. 
  • Er komt een commissie Convenant Schone Aker die erop toeziet dat afspraken worden nagekomen en worden verbeterd.  

Programma zaterdag 21 september

We verzamelen om 10.30 op het Ecuplein. Om 11.00 uur wordt het Convenant Schone Aker officieel ondertekend. Daarna gaan we straten, pleinen en plantsoenen schoonmaken. Er is voor iedereen koffie, thee, limonade en iets lekkers. Aanmelden: hoeft niet, kan wel: via de facebookgroep De Aker en/of . Meer informatie: https://westersite.nl/groep/de-groene-aker 

Door mee te doen op zaterdag 21 september laat je zien je ook in een schone buurt wil wonen!! 

Bewonersinitiatief Schone Aker, Amsterdam, september 2019  

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.