Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Westersite.nl

Inloggen of inschrijven

Klaas van Wieren
15 januari 2019

Winkelhuren in Amsterdam Nieuw-West

De winkelhuren in Nieuw-West zijn licht gestegen. Ze zijn echter beduidend lager in vergelijking met de winkelhuren in het Centrum (zie onderstaand bericht in City Amsterdam).

Eem vergelijking (prijs per m2):

Kalverstraat              €  3.000,--

Damrak                      €  2.500,--

Leidsestraat              €  2.400,--

Osdorpplein             €     450,--

Plein 40-45               €     300--

Osdorper Ban           €     150,--

De lagere winkelhuur in Nieuw-West wordt niet automatisch vertaald naar lagere prijzen. In de horeca moet zowel in het Centrum als in Nieuw-West rond de € 3,-- voor een kopje koffie/thee worden afgerekend.

Met een kostprijs voor een kopje koffie/thee van rond de 25 cent zou in Nieuw-West een prijs van rond de € 1,--/€ 1,50 redelijk zijn. 

Ondanks de hoge prijzen in de horeca is er in Nieuw-West vrijwel geen enkele kroeg meer te vinden. Voor één van de laatste kroegen (de Fly-Inn bij het Osdorpplein) is door de herstructurering van het Osdorpplein onduidelijk of deze nog wel bestaat. Bron: City Amsterdam Nieuw-West