Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Westersite.nl

Inloggen of inschrijven

Klaas van Wieren
6 februari 2019

Vertraging Westtangent (bus 69)

Vertraging werkzaamheden bus 69, de Westtangent |

5 februari 2019 |

De wegwerkzaamheden voor de nieuwe bus 69, de Westtangent, lopen op Meer en Vaart helaas vertraging op. De huidige aannemer heeft de gemeente laten weten geen aanbieding te doen voor de werkzaamheden die in 2019 gepland stonden. We moeten voor dat werk op zoek naar een andere aannemer.

Voor nu betekent het dat Meer en Vaart openblijft voor het verkeer totdat een nieuwe aannemer aan de slag gaat. We zien erop toe dat een veilige tijdelijke situatie wordt achtergelaten. Omwonenden worden maandag 11 en dinsdag 12 februari 2019 geïnformeerd via een bewonersbrief.

Nieuwe aannemer, nieuwe planning

Het afsluiten van een nieuw contract voor de resterende werkzaamheden duurt naar verwachting tot eind 2019. Als er een nieuwe aannemer is, wordt een planning voor het resterende werk gemaakt.

Wat wordt de komende tijd nog gedaan?

De huidige aannemer rondt voor de zomer 2019 nog werkzaamheden af aan de tram-/busbaan. We informeren de direct omwonenden over deze werkzaamheden als hier meer over bekend is.

Wat gebeurt later?

  • Meer en Vaart Noord: de aanleg van de busbaan tussen de Ookmeerweg en de Osdorpgracht.
  • Aanleg van de nieuwe bushaltes op de kruising Meer en Vaart en de Osdorper Ban.
  • Groot onderhoud aan de westzijde van Meer en Vaart tussen de Osdorpergracht en de Cornelis Lelylaan.
  • Aanleg nieuwe halte Ruimzicht aan de westzijde van Meer en Vaart.
  • Werkzaamheden aan de Louis Davidstraat.

Start nieuwe buslijn 69

Zodra duidelijk is wanneer de werkzaamheden gereed zijn, wordt bepaald wanneer de nieuwe dienstregeling voor bus 69 in gaat. Tot die tijd blijven de bussen volgens de huidige omleiding rijden.

Contact

Vragen kunt u via westtangent@amsterdam.nl  of telefonisch (tijdens kantoortijden) via 06 1137 7737.