Westersite.nl

Inloggen of inschrijven

Klaas van Wieren
21 januari 2016

Verdeeldheid in Nieuw-West over reusachtig speelparadijs

Complex is groter dan Ziggo Dome

Bestuurscommissie is verdeeld over het plan 

De komst van een reusachtig overdekt speelparadijs naar Nieuw-West is nog niet in kannen en kruiken. De bestuurscommissie is verdeeld.

Aangemoedigd door een groep verontwaardigde omwonenden toonde ook een fors deel van de bestuurscommissie Nieuw-West zich woensdagavond kritisch over de plannen voor een enorm overdekt speelparadijs annex zalencentrum in het stadsdeel.De weerstand heeft vooral te maken met de schaal van het project. De Meet Inn, zoals het centrum is gedoopt, is groter dan de Ziggo Dome. In het pand komen een speelparadijs, een tiental restaurants en een zalencentrum die samen een half miljoen bezoekers per jaar moeten trekken.

Op verschillende punten is het plan in strijd met het bestemmingsplan voor de beoogde locatie op het Businesspark Amsterdam-Osdorp. De gemeenteraad moet toestemming geven om van het bestemmingsplan af te wijken, de bestuurscommissie geeft alleen een advies.

Dat zal geen eensluidend positief advies zijn, zo werd woensdag duidelijk tijdens de bespreking in de commissie. Verschillende fracties drongen aan op aanpassing van de plannen door de indieners, waarbij zij wezen op het risico van juridische procedures door omwonenden.

Het complex
De Meet Inn is een initiatief van de Amsterdamse ondernemer Ghassan Korkis, franchisenemer van enkele vestigingen van New York Pizza, en de Schiphol Area Development Company, een ontwikkelingsmaatschappij in handen van de gemeente Amsterdam, de provincie Noord-Holland en Schiphol.

In het speelparadijs kan straks onder meer worden gebowld, gelasergamed en glow golf worden gespeeld. Daarnaast komt een zalencentrum voor feesten en partijen, met in het weekeinde als extra attractie dinnershows. Op werkdagen wordt rekening gehouden met zeshonderd tot duizend bezoekers, in het weekeinde worden vijftienhonderd gasten verwacht.

De komst van het complex past in het streven om het bedrijventerrein in Osdorp meer levendigheid te verschaffen. De omwonenden vinden de levendigheid met de nieuwe uitbreiding te groot worden, en vrezen vooral het verkeer dat de honderden bezoekers per dag met zich meebrengen. Een ander pijnpunt is het geplande parkeerdek op het dak, beschenen door lichtmasten.

Werkgelegenheid
Stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud wees op de voordelen van de komst van de Meet Inn voor Nieuw-West, zoals de circa vierhonderd banen, de aantrekkingskracht op bezoekers uit de regio en de gewenste uitbreiding van de schaarse horeca in het stadsdeel.

Met die argumenten kon Baâdoud de kritiek niet wegnemen. Na een schorsing beloofde hij dat het bestuur volgende week met een voorstel komt voor een advies aan de gemeenteraad, waarin nadrukkelijk ook de bezwaren van de omwonenden worden meegenomen.

(Door: Patrick Meershoek)

21-01-16   12:16 uur  - Bron: Het Parool

Reacties

Jaap Muileboom 21 januari om 13:36

Wist u dat! de gemeente nieuw west van plan is een mega leisure centrum te zetten naast de BP, Groter dan de Ziggodome.
Gisteravond hebben bezorgde bewoners gesproken tijdens een commisie overleg van Nieuw West. Zie de volgende link
https://nieuw-west.notubiz.nl/vergadering/230438/Voorbereidende%20commissie%2020-01-2016
Als u het nu ook nix vindt, waar ik vanuit ga, laat u dan horen richting de gemeente of via email adres schotsehooglanden@hotmail.com
Als er mensen zijn die tips hebben horen wij graag het gaat om een afwijking op de bouwhoogte en bestemming horeca.

Wilco Schimmel Jaap, een ander aspect is de bereikbaarheid. Nu al staat er zeker twee maal per dag een file richting de A9, daar gaat er dan nog een bijkomen als dit doorgaat. De bestaande wegen zijn al niet berekend op het huidige aanbod.

Herwin Van Denderen Jaap, op zich ben ik niet tegen een uitgaand en vermaak centrum maar wist niet dat het zo enorm groot ( hoog ) zou worden. Gaan jullie het erg "zien" en dan met name de parkeerplaats op t dak 

Linda Van Ooij Oostrom Beetje jammer dat u er bij voorbaat al van uitgaat dat iedere bewoner van de Aker het idee nix vindt.. Ik zeg hiermee niet direct dat ik voorstander ben maar wil graag zelf mijn mening mogen geven. Op deze manier snoert u de mond van bewoners die wellicht wel kansen zien in dit plan

Nancy Louws Straks worden we overstelpt door bezoekers, auto's en afval.

Ava Middendorp Jammer hoor. zou leuk zijn voor de kids

Jaap Muileboom Hoezo leuk? In het weekend 3000 bezoers hoe denk je thuis te komen?

Yvonne De Meyvanstreefkerk En ben voor kleinschalige initiatieven!

Yvonne De Meyvanstreefkerk Kijk nu pas de video, begin te huiveren...

Janita Kieft Dit is niet het type horeca waar wij als omwonenden op zitten te wachten. Kleinschalige initiatieven zijn goed, maar dit gaat ten koste van de leefbaarheid van de wijk.

Richard Ooteman Hoewel ik graag wil geloven dat omwonenden iets in te brengen hebben ben ik bang dat de deal met de desbetreffende ondernemer al is beklonken

Jaap Muileboom Goede opmerking maar dat willen we voorkomen, heb je ervaring of weer je meer?

Richard Ooteman Het Stadsdeel zou toch beter moeten weten. De al aanwezige McDonalds is nl ook een groot succes. Misschien dat meneer Baadoud eens een rondje door de Lutkemeer moet lopen om te zien wat een schade er al is aangericht

Sabine Willems Ik zou het een goed idee vinden als er iets meer in het algemeen gedaan zou worden .. Zoals afgelopen december dat kleine kerstmarkten. Een ballorige met een leuke Bowlingbaan / restaurant /zwembad. Het is ook een mooie plek om zo'n huttenbouw plek te creëren of tuintjes voor volwassen /kinderen.. Je kunt zooo veel op die plek dan weer zo'n MEGA gebouw neer te zetten.. Laat het stadsdeel nu maar eerst eens Aker poort goed vullen met paar goede winkels.. Voordat ze weer verder gaan. Of een leuke plek creëren met fonteinen en zwembad zoals in Amsterdamse bos of zoals ze tussen geuzenveld en halfweg hebben gedaan met die tuinen van West en een speeltuin

Ava Middendorp Helemaal mee eens!!

Janita Kieft Of een natuurvijver met speelstrandje waar kinderen kunnen recreëren. Iets wat meer past bij het dorpse karakter van de Aker ipv. zoiets kolossaals wat extreem veel mensen uit de regio aantrekt. Zoiets past wat al eerder gezegd is beter in Zuidoost of in westpoort, daar heb je genoeg mogelijkheden en geen omwonenden waarbij je overlast kunt veroorzaken. Ik vraag me ook af wat de bewoners van de lutkemeerweg hiervan vinden? Of de mensen die net in het businesspark een kavel hebben gekocht en nu bezig zijn hun droomhuis te bouwen? Die zitten toch ook niet te wachten op zoiets groots in hun achtertuin?

Robert Spakman Best interessante gedachte hoor zo'n complex aan de rand van de wijk. Onder bepaalde voorwaarden natuurlijk qua infrastructuur, horecavoorzieningen etc. maar volgens mij heb je als stadsdeel wel wat te eisen. Dus gewoon goed onderhandelen.

Willemijn Harmsen Bezoek eerst maar eens De Boterbloem, voor je eet-patronen en /of je algemeen welbevinden..!!

Son Koop En al afval genoeg van de Mc Donald !

Wanda van der Linden Ik kan me niet voorstellen dat dit iets gaat opleveren voor de lokale bedrijfjes.... Als je naar dit soort dingen gaat, ga je niet nog in de buurt iets doen. Op het terrein zal je parkeren en je drankje en hapje nuttigen. Dit levert de buurt volgens mij weinig op.
 

Ineke 23 januari 2016 om 01:46 

Los van dat dit complex er wel héél erg groot uit ziet, hoop ik nog steeds op een bioscoop in de buurt. 
Of iets als LUX in Nijmegen of De Verkadefabriek in Den Bosch. 
Een cafe-restaurant met Cineville bioscoop onder één dak. Al is dat waarschijnlijk succesvoller in de buurt van Osdorpplein. 

http://www.lux-nijmegen.nl/eten%26drinken/ 
http://www.verkadefabriek.nl/eten-%26-drinken/id-4374/ons-restaurant/ 

Ik had eigenlijk verwacht dat de plannen voor zo'n groot complex wel in de Westerpost ofzo zouden staan, maar ik lees hier nu voor het eerst iets over. 
Best gek als je bedenkt dat het zo'n beetje in je achtertuin gebeurt.

 

 

 

Deel dit bericht!

Reacties

Ineke van Lier
23 januari 2016

Los van dat dit complex er wel héél erg groot uit ziet, hoop ik nog steeds op een bioscoop in de buurt.
Of iets als LUX in Nijmegen of De Verkadefabriek in Den Bosch.
Een cafe-restaurant met Cineville bioscoop onder één dak. Al is dat waarschijnlijk succesvoller in de buurt van Osdorpplein.

lux-nijmegen.nl/eten%26drinken/
verkadefabriek.nl/eten-%26-drinken/id-43...

Ik had eigenlijk verwacht dat de plannen voor zo'n groot complex wel in de Westerpost ofzo zouden staan, maar ik lees hier nu voor het eerst iets over.
Best gek als je bedenkt dat het zo'n beetje in je achtertuin gebeurt.

Yung
29 januari 2016

Volgens Analyse Bezoekers Meet Inn uitgevoerd door Bureau Stedelijke Planning, blijkt men uit te gaan van de volgende aantallen bezoekers:
SuperFun ( Speeltuin en overige activiteiten) 256.826 bezoekers per jaar
ABC Restaurant 544.601 bezoekers per jaar
Zalen centrum en dinner-shows 116.049 bezoekers per jaar

Wat dus neerkomt op 917.476 bezoekers per jaar, oftewel 2.500 bezoekers gemiddeld per dag. Let wel gemiddeld ...... op vrijdag, zaterdag en zondag verwacht men zo'n 4000 bezoekers per dag.

Meet Inn heeft 600 (betaalde?) parkeerplekken. Je hoeft dus geen stedenbouwkundige te zijn om te concluderen dat de Meet Inn parkeeroverlast in de Aker gaat veroorzaken, vooral in het weekend!

Een probleem wat de gemeente Amsterdam normaal "oplost" door het invoeren van betaald parkeren. Ik weet niet of de Aker zit te wachten op betaald parkeren.

Ik in ieder geval niet!