Westersite.nl

Inloggen of inschrijven

Klaas van Wieren
29 mei 2018

Veerponten vanuit Nieuw-West naar Amsterdamse Bos

Net als vorige jaren kun je tot en met 14 oktober vanaf Nieuw-West/Badhoevedorp weer op twee manieren met de pont de Nieuwe Meer/Ringvaart oversteken:

  • Veerpont Ome Piet vaart op zaterdagen van 12.00 tot 18.00 uur; op zon- en feestdagen van 11.00 tot 19.00 uur weer tussen de Nieuwemeerdijk 337 (Badhoevedorp) en het bos. Dat is vanaf de Sloterbrug ongeveer 10 minuten fietsen. Enkele reis: 50 cent p.p. (kind t/m 4, gewone fiets en kinderwagen: gratis). Klik hierna of de foto voor het fimpje op Youtube (geluid aanzetten): https://youtu.be/TtGAueRYRaI


  • Rederij Oeverloos vaart op zondagen tussen 12.00 en 18.00 uur ieder kwartier heen en weer tussen het strandje bij De Oeverlanden en het bos. Enkele reis: 1 euro (kind vanaf 4 jaar: 50 cent); fiets/kinderwagen: 50 cent; bakfiets: 2,50).Voor gasten van 'de Akermolen' is er een voetgangers- en fietsveerpont vanaf de Ringdijk in Badhoevedorp naar de Akermolen in De Aker.

Voet- en fiets veerpont 'de Akermolen'
Het theehuis “de Akermolen” ligt aan de ringvaart aan de rand van de wijk “de Aker”in Osdorp. Aan de overkant ligt Badhoevedorp. Er zijn verschillende fiets- en wandelroutes langs de molen en er leidt een Europese vaarroute door de ringvaart.
Om het voor recreanten gemakkelijk te maken het theehuis te bezoeken, hebben zij de beschikking over een voet- en fietsveerpont (Cocobo). Hiermee kunnen voetgangers en fietsers worden overgezet van Badhoevedorp naar het theehuis en vice versa. 

De veerpont vaart van begin mei t/m eind september elke zondagmiddag vanaf 12.30u. tot 17.00u. Voor feesten en partijen kunt u de veerpont voor overvaart van de gasten reserveren. Dit geldt alleen tijdens de zomermaanden.
Let op: De veerpont is geen lijndienst en is bedoeld voor gasten van de Akermolen

Het gebruik van de fietsveerpont staat op de website van 'de Akermolen' aangegeven. De Akermolen laat echter weten dat het pontje op zondagmiddag actief is en dat het pontje doordeweeks alleen wordt ingezet voor feesten en partijen. Het duurt ongeveer 20 minuten om het pontje vaarklaar te maken.

eten-op-het-water_1

Bekijk ook website: http://nieuwemeer.info/veerpont/index.htm

Bron: Westerpost en website de Akermolen