Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Westersite.nl

Inloggen of inschrijven

Klaas van Wieren
28 januari 2019

Stadsdeelkrant Nieuw-West 01/2019

Krant Amsterdam, januari 2019, Ruimte voor wonen

Er wordt elke dag gebouwd. In elk stadsdeel worden nieuwe huizen gebouwd. Of worden bestaande kantoorgebouwen veranderd in woonblokken. Op sommige plekken ontstaan zelf hele nieuwe stukken stad. Tot het jaar 2025 worden er 52.500 woningen in de stad gebouwd.

De gemeente vindt dat er in de stad plek moet zijn voor mensen uit alle inko­mensgroepen. Daarom zijn veel huizen die de komende jaren worden ge­bouwd voor mensen met een laag- of ge­middeld inkomen. Van de 52.500 woningen die tot 2025 worden gebouwd zijn er 17.500 voor sociale huur. Er wor­den 11.690 woningen gebouwd voor de middenhuur.

Leegstand

Er wordt niet alleen nieuw gebouwd. Ook bestaande gebouwen worden omgebouwd tot woonblokken. En de leegstand van ruimtes boven winkels wordt ook aangepakt. Op pagina 6 vertelt Paul Stalenberg wat de gemeente doet om woningen te laten maken van plekken  die soms wel 100 jaar leeg staan. Op pagina 7 leest u meer over de bouwplannen van de gemeente. En op pagina’s 8 en 9 staan projecten waar in de stad  gebouwd wordt.

(klik op onderstaande cover om de krant te lezen)

Voor overzicht alle edities: 

https://www.amsterdam.nl/actueel/volg-gemeente/krant-amsterdam-2018/

https://www.amsterdam.nl/actueel/volg-gemeente/krant-amsterdam-2019/