Westersite.nl

Inloggen of inschrijven

Klaas van Wieren
2 maart 2019

Stadsdeelkrant Nieuw-West 03/2019 (nummer 2)

Krant Amsterdam, maart 2019, Snorfiets naar de rijbaan. 


Vanaf 8 april mogen snorfietsers niet meer op het fietspad rijden. Ze moeten naar de rijbaan. Snorfietsers moeten dan ook een helm dragen. Deze nieuwe verkeersregels gelden binnen de ring A10. Het verkeer wordt zo een stuk veiliger. Als bijlage de verkiezingskrant.

Het is steeds drukker geworden op de vaak smalle fietspaden. Dat zorgt voor gevaarlijke situaties. Door snorfietsers op de rijbaan te laten rijden wordt het fietspad rustiger. Het verplaatsen van snorfietsers naar de rijbaan zorgt er ook voor dat het verkeer makkelijker doorstroomt. Op pagina 7 van de krant staat meer over deze maatregelen. Ook vertellen snorfietsers wat zij van de nieuwe regels vinden.

Bereikbaar

Er gebeurt meer om de stad bereikbaar te houden. In april gaan de parkeertarieven omhoog. In het centrum gaan automobilisten 7,50 euro per uur betalen. Nu is dat 5 euro per uur. Dit geld gaat naar wegen en openbaar vervoer. Ook komen er extra  groen en speelplekken in de stad. Lees meer op pagina 5.

Stemmen voor waterschap en Provinciale Staten

In deze krant als extra bijlage de verkiezingskrant met onder andere de kandidatenlijsten en stemlocaties. Alle kiesgerechtigde Amsterdammers mogen op woensdag 20 maart 2019 stemmen voor de Provinciale Staten en/of het waterschap. Door te stemmen, beslist u mee over belangrijke zaken waar u elke dag mee te maken hebt.

(klik op onderstaande cover om de krant te lezen)


Voor overzicht alle edities: 

https://www.amsterdam.nl/actueel/volg-gemeente/krant-amsterdam-2018/

https://www.amsterdam.nl/actueel/volg-gemeente/krant-amsterdam-2019/