Westersite.nl

Inloggen of inschrijven

Online Boodschappen

We zijn als Nederland in het algemeen, en in Amsterdam als bijzonder, zeer sterk in distributie. Gek genoeg maken we daar tijdens de Corona-crisis te weinig gebruik van de nieuwe distributiekanalen. Er zijn verschillende uitstekende online supermarkten. Toch zoeken velen de drukte op in de fysieke supermarkt. Het zou goed zijn om op dit moment de positie van de online supermarkten (tijdelijk) te versterken en de capaciteit flink uit te breiden. Zij bieden vrijwel allemaal een zeer breed assortiment met contactloze bezorging. Bij het gebruik van online supermarkten zou ook het hamsteren kunnen tegengaan. Er is dan veel minder (psychologische) noodzaak om te hamteren. Tijdens de crisis zou het fijn zijn als er geen hoog minimum bestelbedrag is, zodat ook 1 of 2 persoonshuishoudens of huishoudens met een smalle beurs hier gebruik van kunnen maken.

Voor de risicogroep van ouderen en personen met een zwakke gezondheid is het al helemaal niet verstandig om de straat om te gaan. Enkele restaurants (met de hulp van een bijdrage van de overheid) zouden over kunnen gaan om voor deze groep, en voor degenen die afhankelijk zijn van de Voedselbank, gratis maaltijden aan de deur of via een centaal buurtpunt kunnen verstrekken. 

Welke online supermarkten zijn er:

1. Albert Heijn. Werkt uitstekend met een uitgebreid assortiment. Door de drukte is het soms lastig om er doorheen te komen. Voordeel is dat je ook meteen boodschappen kunt doen bij Etos en Gall&Gall. Afrekenen kun je d.m.v. het scannen van een QR-code met je telefoon. Je hoeft de betaalautomaat dan niet aan te raken.

2. Jumbo. Werkt uitstekend met een zeer breed assortiment. Er is echter een groot capaciteitsprobleem. De eerstvolgende bezorgdatum is momenteel pas op woensdag 8 april.

3. Picnic. Werkt alleen via de App. Groot voordeel is dat je precies weet wanneer de bezorger milieuvriendelijk langskomt. Bij Picnic is er helaas een groot capaciteitsprobleem. Ik heb me aangemeld als nieuwe klant en sta op plek 15404 (23-03) in de wachtrij. Er zijn nog 15404 nummertjes voor mij...

Daarnaast zijn er nog enkele meer regionale (online) supermarkten zoals Deen en Plus.

Momenteel is AH het beste georganiseerd. Met een beetje doorzettingsvermogen kun je de boodschappen binnen 2 of 3 dagen laten bezorgen. Jumbo Online stelt teleur doordat het niet mogelijk is om binnen een paar dagen de boodschappen te laten bezorgen. PicNic biedt nieuwe mogelijkheden maar heeft heel veel moeite met het opschalen. Ze hebben een laag minimum bestelbedrag van 25 Euro, bezorgen gratis en met een grote glimlach (zeggen ze).

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.