Westersite.nl

Inloggen of inschrijven

Nieuws rond de Sloterkerk..

Choral Evensong in de Sloterkerk

 

Op zaterdag 28 juni klinkt voor het eerst een Choral Evensong in de Sloterkerk. Een Choral Evensong is een muzikale gebedsdienst in de traditie van Engelse kathedralen, zoals St. Paul’s Cathedral in Londen. De eerste Choral Evensong in de Sloterkerk wordt begeleid door het eveneens gloednieuwe vesperkoor van de Sloterkerk. 

 

Choral Evensongs verheugen zich in Nederland in een toenemende populariteit. Er zijn inmiddels  tientallen initiatieven over het land verspreid. In Amsterdam worden er al jaren Evensongs georganiseerd in de Sint Nicolaaskerk en de Oude Kerk, in het centrum van de stad. Maar, aldus initiatiefnemer Joke Baars, ‘ook buiten de ring houden mensen van deze schitterende muziek. Daarom verwachten wij flink wat belangstelling.’ 

 

De Choral Evensong op 28 juni begint om 17:00 en duurt ongeveer een uur. Het koor wordt geleid door dirigente Nancy Latour. Voorganger is ds. Martijn van Leerdam, de dominee van de Sloterkerk. Er klinken Engelse carols, Latijnse kerkliederen en een enkel modern kerklied in het Nederlands. Toegang is gratis; er wordt wel om een vrijwillige bijdrage gevraagd. Na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten in Kerkzicht, op 100 meter van de Sloterkerk. 

 

Bij succes worden de Choral Evensongs voortaan vier keer per jaar georganiseerd. Het bijbehorende vesperkoor repeteert steeds vijf avonden voorafgaand aan de Evensong. Er is nog ruimte voor zangers en zangeressen. Ervaring in een koorsetting is niet noodzakelijk, maar liefde voor muziek is een must. Aanmelden voor de volgende serie kan via Joke Baars, .

 

De pittoreske Sloterkerk, aan de rand van Nieuw West, verandert steeds meer in een broedplaats van hemelse muziek. Er vindt bijna maandelijks een optreden van topmusici plaats. Diverse musici van het Koninklijk Concertgebouworkest hebben daar reeds aan meegewerkt. Ook trad er onlangs een Vlaams koor op vanwege het 20-jarig bestaan van de wijk Nieuw Sloten, en werd het traditionele Kerstnachtzingen op het dorpsplein van Sloten afgelopen winter wegens slecht weer naar de Sloterkerk verplaatst. 

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.