Westersite.nl

Inloggen of inschrijven

Nieuwe parkeertarieven

Nieuwe parkeertarieven in Amsterdam |

Vanaf zondag 14 april gaan de nieuwe parkeertarieven in. Voor de bewoners van onder andere Nieuw-West wordt het financieel vrijwel onmogelijk gemaakt om nog met de auto naar het Centrum te gaan.

Groen Links wilde een tarief van € 10,-- per uur en D66 van € 5,-- per uur. Er is gepolderd en er is nu een tarief van € 7,50 per uur afgesproken.  

Gemeente Amsterdam verhoogt deze parkeertarieven per 14 april 2019. Je parkeert dan in het centrum van Amsterdam voor maximaal €7,50 per uur. Naarmate je verder van het centrum af parkeert, wordt het parkeertarief goedkoper tot een minimaal parkeertarief van € 1,40 per uur. In Nieuw-West gaat het parkeertarief naar € 2,50 per uur.

Waarom worden de parkeertarieven verhoogd?

Gemeente Amsterdam wil de stad leefbaar en toegankelijk houden en werkt de komende jaren aan een breed pakket van maatregelen. De verhoging van de parkeertarieven is hier onderdeel van.


 Bekijk de nieuwe parkeertarieven Heb je nog vragen?
Met vragen over de verhoogde parkeertarieven kun je terecht bij de Gemeente Amsterdam.

Bron: ParkMobile

Gemeente Amsterdam
Dit bericht is gebaseerd op content die mogelijk is verwijderd.
Deel dit bericht!
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.