Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Westersite.nl

Inloggen of inschrijven

Klaas van Wieren
13 april 2019

Nieuwe fietsroutes in de stad

Gemeente legt nieuwe fietsroutes aan in de stad |

13 april 2019, 14.24 uur · Aangepast 13 april 2019, 14.38 uur

De gemeente gaat de komende jaren nieuwe fietsroutes aanleggen in de stad. Daarnaast worden bestaande fietsroutes ook verbeterd.

Mogelijkheden fietsersbrug De Aker/Sloten

Een van de nieuwe fietsroutes komt over de Haarlemmer Houttuinen. Voor de aanleg moet brug 95 worden afgebroken en komt er een nieuwe fietsersbrug over het Westerkanaal die aansluit op het Westerpark.

Ook komt er een fiets- en wandelroute in de omgeving van het Amsterdamse Bos. Deze route, die de 'Sportas' gaat heten, moet ervoor zorgen dat de sportvoorzieningen in de omgeving beter bereikbaar zijn, ook voor fietsers uit Amstelveen en Aalsmeer.

Tweede fiets-OV-ring
Daarnaast wil de gemeente een tweede fiets-OV-ring vanaf de Ceintuurbaan tot de Frederik Hendrikstraat aanleggen. Dat zal betekenen dat het autoverkeer over de hele route moet afnemen.

Ook de fietsroute van het Mr Visserplein naar het IJ wordt verbeterd. De gemeente onderzoekt of fietsers en ander verkeer op verschillende momenten gebruik kan maken van deze route.

Bron: AT5