Westersite.nl

Inloggen of inschrijven

Horecavoorziening Ecuplein

De gemeente heeft op zaterdag 11 januari 2020 in een tent op het Ecuplein een presentatie gegeven van de alternatieven voor de horecavoorziening Ecuplein.

Keuzemogelijkheden

De bewoners konden kiezen uit 14 referentiebeelden en 3 combinatievoorstellen. Onderstaand de keuzemogelijkheden:

Het is echter lastig kiezen uit 14 alternatieven in een paar seconden. Na een keuze ga je meteen al twijfelen.

Belangrijk zijn de faciliteiten zoals een binnen- en buitenruimte, gezellig terras, de culinaire mogelijkheden, de locatie, de aard van het gebouw, prijs-/prestatie, het personeel, de openingstijden etc. En of het pand vandalismebestendig is, bescherming biedt tegen de wind etc.

De alternatieven (zie onderstaand plaatje met referentiebeelden)

1. Praktisch, maar ook beetje steriel. Qua schaalgrootte passend. Een serieuze overweging met een extra gezellig (en beschut) terras.

2. Oogt gezellig. Het ontbreekt echter aan binnenruimte.

3. Leuke architectuur. Binnenruimte ontbreekt echter.

4. Grootschalig over twee verdiepingen. Terras?

5. Container, praktisch en bestand tegen vandalisme. Lage exploitatiekosten. Snel inzetbaar. Leuk terras. Beperkte binnenruimte.

6. Aparte architectuur. Onduidelijke invulling.

7. Grootschalige brasserie. Lijkt op invulling zoals bij Mercatorplein. Is er genoeg klandizie voor een dergelijke invulling?

8. Grootschalige brasserie. Is er genoeg klandizie voor een dergelijke invulling?

9. Coffee take-away. Past in het geheel niet.

10. Ziet er uit als een tuinhuisje.

11. Lijkt op een tiny huisje

12. Heeft meer een karakter van een snackbar.

13. Ziet er ook uit als een snackbar.

14. Een grote paddestoel in pompoenkleur. Apart ontwerp. Wel heel opvallend.

In de tent maak je een eerste keuze. In mijn geval gaat bij nader inzien mijn persoonlijke voorkeur uit naar alternatief 1 met een apart, tegen de wind beschermd, terras of optie 7 met een meer grootschalige brasserie. Uit praktische overwegingen is in eerste instantie optie 5 ook een overweging.

Er zijn rond de 190 invulformulieren ingevuld. Daar zal ongetwijfeld een keuze uit kunnen worden gemaakt.

De openingstijden

De voorkeur gaat uit naar van 12.00 tot 22.00 of 9.00 tot 22.00. Een mooie middenweg zou zijn van 10.00 tot 22.00 (tien-tot-tien). Het is uiteindelijk aan de horeca-exploitant om de openingstijden te bepalen.

De vervolgstappen

Met de voorkeur voor één van de referentiebeelden en de materaalkeuze wordt een openbare selectieprocedure (tender) uitgeschreven waar een horeca-exploitant zich op kan inschrijven. 

De fasering

De verwachting is dat in de zomer 2020 gestart kan worden met het ombouwen van het Ecuplein. De toevoeging van de horecavoorziening volgt dan waarschijnlijk in de loop van 2021.
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.