Westersite.nl

Inloggen of inschrijven

Het plan voor de Fietsbrug over de Ringvaart

Via de Stem van Nieuw-West hebben 774 buurtbewoners gereageerd op het plan voor een fietsbrug over de Ringvaart. Tevens hebben nog eens ruim 200 buurtbewoners via de Social Media gereageerd. 

In de afsprakenlijst zoals ingediend op de afgelopen vergadering van de SDC op 28 januari j.l. heeft het DB zeer teleurstellend en zonder enig respect voor alle reacties van de betrokken buurtbewoners als volgt gereageerd: 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Afsprakenlijst Gemeente Amsterdam Stadsdeelcommissie Nieuw-West 

9. Stem van Nieuw-West: 

B. Fietsbrug tussen De Aker en Badhoevedorp De heer Van Wieren licht zijn plan toe en beantwoordt vragen van de stadsdeelcommissie. 

Vervolgens geeft het db een reactie. 

- Het db zegt toe te kijken naar het percentage van de Europese subsidie. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wat is het doel van de fietsbrug? Is het doel om, een voor de buurtbewoners veilige, auto-/scootervrije, duurzame, CO2-emissievrije fietsbrug te realiseren of gaat het, zoals het DB aangeeft, om het percentage van de Europese subsidie? 

Het minste wat het DB had kunnen toezeggen is, dat ze nader onderzoek gaan doen naar de haalbaarheid voor de bouw van een fietsbrug over de Ringvaart tussen De Aker en Badhoevedorp. 

Wat hebben de bijna 1.000 betrokken buurtbewoners aan de toezegging van het DB dat ze wil kijken naar het percentage van de Europese subsidie???

Cees Fisser heeft het zeer goed verwoord met een artikel in de Westerpost van de afgelopen week met als titel: 'Wel of geen onderzoek doen?' 

Zie voor het plan van de fietsbrug: https://westersite.nl/uitgelicht/voorstel-fietsbrug-zwarte-pad

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.