Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Westersite.nl

Inloggen of inschrijven

Klaas van Wieren
24 oktober 2017

Het nieuwe Osdorpplein

In en rondom het Osdorpplein komen ongeveer 1100 nieuwe woningen, winkels, horeca en vrijetijdsvoorzieningen. Om hiervoor ruimte te maken wordt het calamiteitenspoor van tramlijn 17 omgelegd. Ook vinden er diverse sloop- en bouwwerkzaamheden plaats. Om de buurt goed bereikbaar te houden tijdens de werkzaamheden zijn er wegomleidingen ingesteld.

Wat gaat er gebeuren en wanneer?

Zuidkant Osdorpplein

Vanaf medio oktober verwijderen wij het oude calamiteitenspoor van tramlijn 17 aan de zuidkant van het Osdorpplein. Ook leggen we hier nieuwe kabels en leidingen aan.

Dirk van den Broek blok (LEBO B)

De bouw van dit blok aan de zuidwestkant van het Osdorpplein is inmiddels gestart. De bouwwerkzaamheden duren ongeveer een jaar. Gedurende deze periode wordt er zo nu en dan geheid.

Woonblok naast de Hema (Lebo C)

De sloop van dit woonblok aan de zuidwestkant van het Osdorpplein is in volle gang. Deze werkzaamheden zijn naar verwachting in februari 2018 afgerond. Gelijktijdig maken wij de grond gereed voor de bouw van de nieuwe woningen. De bouwwerkzaamheden starten naar verwachting in mei 2018 en duren ongeveer twee jaar.

Bereikbaarheid en gevolgen voor verkeer
  • Vanaf medio oktober wordt Osdorpplein in zuidelijke rijrichting tussen Tussen Meer en Van Suchtelen van de Haarestraat volledig afgesloten. Vanaf Tussenmeer rijdt u dan via Osdorpplein (noord) richting Meer en Vaart. De Don Boscostraat, het Stadsloket en de naastgelegen ventweg blijven bereikbaar.
  • Aan de noordkant van het Osdorpplein is de weg richting Tussen Meer opengesteld voor verkeer.

Let op! Van 30 oktober en met 8 december 2017 is Tussen Meer vanaf de Baden Powellweg tot aan kruispunt Clauskindereweg gesloten vanwege werkzaamhedenaan drie oversteekplaatsen.

Let op!
  • De taxistandplaats is verhuisd. Vanaf half oktober vindt u de taxi’s aan de overkant van Tussen Meer. De oude taxistandplaats, op Tussen Meer voor de ingang van de Dirk van den Broek, wordt een tijdelijke laad- en losstrook.
  • De bloemenstal en haringkar zijn verplaatst. Zij staan op het Osdorpplein voor de Hema.
  • Tijdens het aanleggen van de parkeervakken en nieuwe bestrating van de Anslijnstraat kunnen bewoners hun garage tijdelijk niet gebruiken. Zij kunnen een tijdelijke parkeervergunning aanvragen (link naar amsterdam.nl/parkeren-verkeer/parkeervergunning/). Zij hebben hierover een brief ontvangen.
Deel dit bericht!

Reacties

Ronald Schutten
4 april 2018

Wat een shit plan. Die ambtenaren die dit hebben laten doorgaan hebben zaagsel in hun kop. Er is nu al een verkeerschaos, laat staan als er straks 1100 woningen bijgekomen zijn. En denk maar dat als die verkeerschaos straks compleet is dat men zich wel 2x zal bedenken om hier te komen winkelen. Je gaat toch niet een uur in de file staan om naar het Osdorpplein te gaan?
Die ambtenaren moeten er gelijk uitgeflikkerd worden.
Het gaat zoals gewoonlijk weer ordinair om het geld. Door het weghalen van een weg naar tussenmeer om daar huizen op te bouwen voor de centjes creƫert men een enorm verkeers infarct.
Die zal echt niet meer weggaan.