Westersite.nl

Inloggen of inschrijven

De Fiat 500e: veel voordeel!

Ook autobedrijf Haaker in Badhoevedorp neemt deel aan de Groene Aker Duurzaamheidsmarkt op zaterdag 22 juni in De Aker. Zij importeert de elektronische Fiat 500. De vertrouwde moderne variant van de Fiat 500, maar dan 100% elektrisch: de Fiat 500e.  

“Fiscaal zeer aantrekkelijk en uiteraard zeer duurzaam.”, aldus Stephan Haaker. “De bijtelling voor de elektrische variant is slechts 4%. Ook voor particulieren is de Fiat 500e interessant. Voorlopig is deze auto wegenbelasting-vrij en voor slechts een paar Euro is de accu weer volgeladen. Hiervoor zijn geen speciale aanpassingen nodig. De auto kan gewoon op 220 Volt worden opgeladen. En dat gaat ook nog snel.”

Vormgeving

Qua uiterlijk lijkt de elektrische 500 erg op zijn benzine-variant; de bumpers zijn dichter, en de 500e heeft aerodynamische side skirts. Eenmaal in de auto is er duidelijk verschil in uiterlijk tussen de twee varianten. Het dashboard van de 500e is te herkennen aan frisse oranje accenten. De kleurencombinatie van het dashboard en de vormgeving geven de rijder het gevoel in een speciale versie van de Fiat 500 te rijden. Ook ontbreekt een automaatpook. In plaats daarvan bedient u de auto eenvoudig met vier knoppen. 

Het zitcomfort en de ruimte is vrijwel gelijk aan de bekende Fiat 500. Onder de bagagevloer zit een handig opbergvak waar de oplader en laadkabels opgeborgen kunnen worden.  

Rijprestaties

De Fiat 500e is een kleine, maar krachtige auto met een lichte besturing. De elektromotor heeft een vermogen van 112 pk. De elektrische 500 is door de extra accu’s zwaarder dan zijn benzine-variant. Door de gunstige plaatsing van de accu’s (laag en vrij ver naar achteren) heeft de 500e een goede wegligging. En met zijn actieradius van 140 kilometer is de Fiat 500e ideaal voor korte ritjes in de stad en aangrenzende regio’s. Nieuwsgierig geworden? Kom gerust langs voor een proefrit. Of bel naar 020-659 48 59. Een e-mail sturen kan naar .

Maak kennis met de Fiat 500e tijdens de Groene Aker Duurzaamheidsmarkt op zaterdag 22 juni in De Aker. Of kom langs in onze showroom in Badhoevedorp, Kamerlingh Onneslaan 1