Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Westersite.nl

Inloggen of inschrijven

Klaas van Wieren
11 februari 2019

Corendon Village Hotel: 'Megalomaan' of 'Schot in de Roos'

Na de start van Corendon Dutch Airlines in 2010 door oprichter Atilay Uslu, kwam al snel een vervolg met het omtoveren van een oud kantoorgebouw naar het luxe Corendon City Hotel Amsterdam in Amsterdam Slotervaart, de opening van The College Hotel en sinds kort de metamorfose van het voormalig Sony-gebouw 'De Schuilhoeve' naar het gigantisch 5 sterren Corendon Village Hotel Amsterdam.

Voor een volledig overzicht van de Corendon Group zie: https://www.corendonhotels.com/nl/hotels/

Het Corendon Village Hotel is een hotel met maar liefst 680 kamers. Het is het grootste hotel van de Benelux. Tussen het terras van het hotel en de A9 staat een Boeing 747-400 als giga eyecatcher! 

   

Het Corendon Village Hotel is een dorp op zich. Het staat aan de rand van Badhoevedorp dichtbij Schiphol, en richt zich met name op de reizigers/toeristen van Schiphol/Amsterdam.

Qua naam is gekozen voor het Corendon Village Hotel Amsterdam. De gasten zijn enthousiast (zie de reviews op booking.com). Qua prijsniveau hebben de kamers een gunstige prijs/kwaliteit verhouding. Bijzonder zijn de vele extra's zoals het uitzicht op de Boeing 747-400, een bioscoop, sportcafé, het zwembad, wellness, fitness, Goldcar-autoverhuur, heel veel oplaadpunten voor Tesla's etc.

Het prijsniveau is concurrerend met Schiphol/Amsterdam. De prijs van een kamer is afhankelijk van de drukte. In het laagseizoen is een kamer al te boeken vanaf 59 Euro (excl. ontbijt). Een flesje water kost rond de 3 Euro, een kopje koffie rond de 3 Euro en een dagje parkeren rond de 15 Euro.

Een ontbijt is voor gasten verkrijgbaar voor 15 Euro en all-in dineren inclusief drankjes is gunstig geprijsd en verkrijgbaar vanaf 25 Euro (klik op onderstaande banner).

Op het terrein van Corendon Village is het duur parkeren. Het advies aan buurtbewoners is om in de buurt op de straat te parkeren of nog beter, kom met de fiets!

Plattegrond Corendon Village Hotel

Op het eerste gezicht is het Corendon Village Hotel een schot in de roos. Of het megalomaan is, zal de tijd gaan uitwijzen. In de regio Amsterdam/Schiphol is er echter een groot tekort aan betaalbare hotelaccommodatie. 

Voor Badhoevedorp is het een belangrijke impuls voor de werkgelegenheid. Voor de gemeente een belangrijke bron van inkomsten vanuit de toeristenbelasting. Het hotel doet zijn 5 sterren eer aan met heel veel faciliteiten. De ontwerpers hebben echt kunnen toveren om een dergelijke metamorfose te kunnen realiseren.

Voor de buurtbewoners uit Badhoevedorp en Amsterdam Nieuw-West een mooie gelegenheid om af en toe het Village Hotel te bezoeken om de bioscoop te bezoeken of een kopje koffie te drinken met uitzicht op (de toekomstige tuin met) de Boeing 747-400. 

Voor meer informatie:

Corendon Wikipedia

Website Corendon Village Hotel

https://westersite.nl/nieuws/corendon-cinema-badhoevedorp.html

Deel dit bericht!

Reacties

Sarah Biddle
18 februari 2019

Ja ik reed daar laatst voorbij met de bus en dat vliegtuig is wel indrukwekkend hoor!