Westersite.nl

Inloggen of inschrijven

Klaas van Wieren
15 maart 2019

Is Corendon Village Hotel Amsterdam een Toeristenfabriek?

In het  voormalig Sony-gebouw 'De Schuilhoeve' in Badhoevedorp is sinds enige tijd het gigantische 5 sterren Corendon Village Hotel Amsterdam gevestigd. Het Corendon Village Hotel Amsterdam is een hotel met maar liefst 680 kamers. Het is het grootste hotel van de Benelux. 

Een handige zet is om in de benaming voor Amsterdam te kiezen. Voor toeristen is dit van groot belang om te boeken. Dit hoort toch anders als bijvoorbeeld Corendon Village Hotel Badhoevedorp of Park Plaza Lijnden.

Er ontstaat een soort 'waterbedeffect'. De druk op de dure Amsterdamse hotelmarkt wordt door het megahotel nu voor een deel weggenomen en verplaatst zich naar de randgemeenten. De gemeente Amsterdam heeft gekozen voor het afremmen van de toeristenmarkt. In Amsterdam mogen er geen nieuwe hotels meer bijkomen. Het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp, strategisch gelegen tussen Schiphol en Amsterdam, is nu een handig en in prijs/prestatie voordelig alternatief. Met shuttles worden zowel Schiphol als het Centrum (€ 7,50 voor een retourtrip) bediend. Het hotel zorgt voor een belangrijke impuls voor de werkgelegenheid in Badhoevedorp en Amsterdam Nieuw-West.

De gasten zijn enthousiast (zie de reviews op booking.com). Qua prijsniveau hebben de kamers een gunstige prijs/kwaliteit verhouding. Bijzonder zijn de vele extra's zoals het uitzicht op de Boeing 747-400, een bioscoop, sportcafé, het zwembad, wellness, fitness, Skybar, busshuttle naar het Centrum en Schiphol, Goldcar-autoverhuur, heel veel oplaadpunten voor Tesla's etc.

Het is dan misschien in omvang een toeristenfabriek maar wel met prachtige voorzieningen en, doordat de kamers over verschillende gebouwen zijn verdeeld, voelt het niet aan als een megagroot hotel. De kamers hebben een moderne, licht-industriële uitstraling.

Voor meer informatie:

https://westersite.nl/nieuws/corendon-village-megalomaan-of-schot-in-de-roos.html

https://westersite.nl/nieuws/corendon-cinema-badhoevedorp.html

Deel dit bericht!

Reacties

Sarah Biddle
26 maart 2019

Het klinkt als een prachtig hotel, maar het is voor de binnenstad van Amsterdam een ramp, al die hotels. Het wordt/is daar echt een openluchtmuseum. :-(