Zwerfaval, Mag Dat!?


Mag dat?! is een nieuw komisch spelprogramma over de wetten en regels in Nederland. Team captains Jörgen Raymann en Pieter Derks proberen samen met hun gasten antwoord te geven op even onzinnige als relevante vragen, over wat er wel of niet is toegestaan in onze maatschappij. De presentatie is in handen van Anita Witzier.

Onderstaand een aantal mogelijke vragen (+ antwoorden) op het gebied van zwerfafval en een schone buurt.

1. 

Vraag: Er is geen afvalbak of afvalcontainer in de buurt. Ik heb net een mandarijntje gegeten. Mag ik de schil dan tussen de struiken gooien?

Antwoord: ...

2. 

Vraag: Ik ben bij de McDrive van McDonalds en heb een milkshake genomen. Het regent en ik heb geen zin om inde regen naar de afvalbak te lopen. Mag ik het afval op het eigen terrein van McDonalds achterlaten?

Antwoord: ...

3. 

Vraag: Ik ben bij de McDrive van McDonalds en heb een milkshake genomen. Ik heb het in de auto genuttigd en wil zo snel mogelijk van het afval af. Mag ik het afval bij een openbare parkeerplaats achterlaten?

Antwoord: ...

4. 

Vraag: Mijn hond laat ik uit en hij kan met de ontlasting niet meer wachten tot de hondenuitlaatplek. Mag hij dan op straat zijn ontlasting doen?

Antwoord: ...

5. 

Vraag: Op woensdag wordt bij ons het grofvuil opgehaald. Op welk tijdstip mag ik het grofvuil op de daarvoor bestemde plek op de stoep neerzetten?

En zijn er ook producten die ik niet bij het grofvuil mag aanbieden zoals verf, electronica, glas, chemisch afval?

Antwoord: ...

...

6. 

Vraag: De afvalbakcontainer is al enkele dagen vol. Kan ik mijn zakken met afval naast de container plaatsen?  

Antwoord: ...

...

7. 

Vraag: De gemeente zorgt toch voor het ophalen en verwerken van het afval. Daar betalen we ze toch voor. De gemeentereiniging moet toch ook wat te doen hebben?

Antwoord: ...

Wie het antwoord weet of een andere vraag heeft, geef het door aan