Whatsapp groepje


Het oprichten van een whatsappgroepje in de straat om samen aan de slag te gaan.

Hierin kondigen we aan hoe en wanneer we gaan prikken in de straat. Soms is dat een uur tevoren. Als je mee wil doen kan je reageren. Maar als het moment of de dag jou niet uitkomt kan je zelf een ander, voor jou prettig moment aankondigen.

In de winter is de app ook een beetje in winterslaap. Dan zijn er beduidend minder activiteiten dan in de lente of zomer.

En ook moet er af en toe een beetje ‘aan getrokken’ worden, dan moet de boel even ‘aangezwengeld’ worden. Maar dat is verder prima. Gewoon een kwestie van een buur aanmoedigen om iets te organiseren. 

Het oprichten.

Het mooiste zou zijn als alle bewoners van een straat zich aanmelden. En als je niet iedereen kent, moeten mensen actief benaderd worden. Ik ben zelf langs de deuren gegaan.

Het onderhouden.

Het belangrijkste is om de app zo 'schoon' mogelijk te houden, dus geen irrelevante informatie. Wij vragen mensen altijd om alleen te reageren als ze wel meedoen. 

--

Wanda van der Linden over het ontstaan van de Valutaprikkers-app:

Ongeveer zeven jaar geleden werd ik ernstig ziek. En toen ik ontslagen werd uit het ziekenhuis moest ik met veel dingen opnieuw beginnen. Lopen bijvoorbeeld. En daar waar mijn blik eerder op de stad gericht was, kwam ik nu niet verder dan een rondje straat. Met mijn rollator. En dan moest ik af en toe op mijn rollator zitten. Dus ik zag ineens veel! En vanzelf ontstond de behoefte om het zwerfvuil op te ruimen.

Maar ik ben ook een gezelligheidsmens. Dus wilde ik het samen doen. En zo is de Valutaprikkers-app ontstaan. Omdat ik het samen wilde doen. Want op deze manier kan ik de straat schoner maken én mijn buren beter leren kennen!