top of page
Verhalenbende

Verhalen voor iedereen vanaf 6 jaar door de
\Verhalenbende
Ga jij mee op avontuur?

Spannende verhalen, mooie verhalen, romantische verhalen én zielige verhalen (maar niet te zielig). De Verhalenbende - een groep jonge verhalenvertellers uit Amsterdam - verzamelt en vertelt een mix van volksverhalen, sprookjes en persoonlijke verhalen van over de hele wereld. Reis met ze mee in verhalen vol geuren en kleuren naar landen hier ver vandaan! En wat helemaal leuk is: je mag ook dingen zelf doen, want na ieder verhaal is er een activiteit waarbij je je eigen verhaaltje kunt maken.

Wil jij horen wat Farah, Julia, Samora en Thyson te vertellen hebben? 

Tijdens het Buurtfeest van De Vlugt is de Verhalenbende te zien in broedplaats De Vlugt; Burgemeester de Vlugtlaan 125 in Amsterdam. 

Wil je de Verhalenbende boeken voor op school, een kinderfeestje of gewoon als uitje? Informeer dan naar de mogelijkheden via het contactformulier of stuur een mail naar dirkje@storytelling-centre.nl

Voorstellingen

FarahSamora

Farah en Samora

Als knuffels konden praten

 

Als knuffels konden praten, zouden ze bijzondere dingen vertellen!  Farah en Samora van de Verhalenbende nemen je in mee in een magische wereld, verteld door hun knuffels. De voorstelling gaat over ongewone dieren, hebberige koningen en stoere meisjes.

Voorstellingen

verhalen-bende39 (1).jpg

Thyson

Het Gewaad van Spinrag

 

Thyson Miguel van de Verhalenbende vertelt een verhaal uit Cambodja. Over de zoon van een koning en de dochter van zijn hoogste adviseur. Iedereen denkt dat ze zullen trouwen, ook de dochter. Maar zij doet alsof zij al koningin is en gedraagt zich daarnaar. Ze behandelt iedereen slecht. En dat vindt de toekomstige koning niet leuk, dus hij gaat op zoek…

Benieuwd naar de storytellers en hun verhalen?

verhalen-bende43.jpg

Samora

Drie Sterke Vrouwen

 

Ga mee op avontuur in het verhaal van de Drie Sterke Vrouwen: een Japans volksverhaal vol fantasie. Kruip naar het puntje van je stoel om te horen wie er krachtiger is: oma? Of toch een echte worstelaar? Let wel: dit verhaal vol geuren en kleuren is geen bedtijd-sprookje! Het houdt je klaarwakker.

Ontwerp zonder titel (2).png

Julia 

Zilvernacht en Ochtendgoud

 

Om licht te vinden wanneer alles donker is, heb je moed nodig. Gelukkig hebben de dames Aardvuist, Bosvuist en Bergvuist dat meer dan genoeg. Maar zal het ze lukken om de zon en de maan terug te krijgen van de grote, gemene Oerdraak? Julia van de Verhalenbende neemt iedereen mee in de wereld van dit Russische sprookje. Het verhaal wordt uitgebeeld met behulp van gekleurde, zijde doeken die het verhaal nog een magische "touch" geven.   

Galerij

Galerij

bottom of page