Menu

Uitgelicht:

Il Paradiso

Klaas van Wieren
15 maart 2018

Sinds een tijdje staat vh Pizzeria Il Paradiso in De Dukaat te huur. Wat zou een leuke bestemming kunnen zijn voor het pand. Ideeën???

Is die een idee? (suggestie van Ineke voor het Ecuplein)

Of voor het Ecuplein een paviljoen zoals bijvoorbeeld in Diemen van Emma Architecten.


Reacties

Saskia 9 oktober 2018
een pop up store? Zelf misschien interesse. Een 2de handskleding winkel met koffiehoekje en koffie to go.
Klaas 3 november 2016
Ja er zijn twee pleinen. Het grote plein (Ecuplein) en het pleintje onder de bomen tussen Il Paradiso en Julia. Voor het Ecuplein is een structureel nieuwe invulling nodig met bijvoorbeeld een leuk, gezellig paviljoen (zie als voorbeeld plaatjes boven). Het kleine plein is een soort driehoek met vh Il Paradio, Julia en de bomenrij. Met verlichting, terrasverwarming kun je hier al snel iets leuks en gezelligs van maken. Helemaal voor de wintermaanden. Misschien is het een idee voor de Wintermarket om het kleine plein hiervoor ook te gebruiken en de eigenaar van vh Il Paradiso te benaderen om het pand, op basis van bruikleen, tijdelijk in gebruik te kunnen nemen.
Ineke 3 november 2016
Met het saaie plein bedoel ik inderdaad het Ecuplein ;-). Lijkt mij echt een goede publiekstrekker en ontmoetingsplek.
Klaas 3 november 2016
Een glazen kiosk is een leuk verfrissend idee. Het pand en het pleintje moeten dan wel rigoureus worden aangepast. Een soorgelijke glazen kiosk zou overigens ook heel goed op het Ecuplein passen. Er was regelmatig een vrijmarkt in de Akerpoort. Voorheen was het gratis, nu moet je er echter voor betalen. Je zou er ook aan kunnen denken om bijvoorbeeld 1x per maand een vrijmarkt te organiseren op het Ecuplein. Is goed voor reuring op het plein en voor de deeleconomie.
Piet 2 november 2016
Een horeca onderneming gaat het niet redden, voordat Il Paradiso er was, zat er een chinees in het pand met een failissement binnen een paar jaar, ook heb ik van de uitbater van Il Paradiso gehoord, dat het door de week huilen met de pet is qua omzet, dit is gewoon geen buurt waar mensen een paar keer per week uit eten gaan. De exploitatie kosten van een commerciele onderneming in deze buurt zijn hoog en verdien je niet makkelijk terug. Waar wel behoefte aan is, is een winkel waar mensen goedkoop terecht kunnen voor van alles en nog wat en eventueel zelf kunnen verkopen. Als het ware een doorlopende vrijmarkt.
Ineke 2 november 2016
http://3.bp.blogspot.com/-LggsPmA3acA/UrkXQD1FsHI/AAAAAAAAGNE/fSoiWg9hE-0/s1600/bagels+en+beans+hoofddorp+2.jpg
Ineke 2 november 2016
Ik denk dat het best kan werken als er een beproefde formule gebruikt wordt. Wat ik ook leuk vind, is als er op het saaie plein een soort van glazen kiosk komt met een koffiebarretje ofzo. Net als de zaakjes in het overdekte winkelcentrum van Hoofddorp. Dat zie je vanaf de straat en trekt ook publiek. Kan me ook niet voorstellen dat de bewoners van de Ecutoren dit vervelend vinden, want het ziet er netjes en opgeruimd uit. Een kringloopwinkel vind ik een goed idee, maar idd eerder voor verderop. En dit pand heeft al een horecabesremming en dat is wat mij betreft heel welkom.
Klaas 2 november 2016
De huurprijs van het pand bedraagt € 36.000,-- per jaar. Dit is € 3.000,-- per maand. http://adhoc-horecamakelaars.nl/aanbod/casco-horecaruimte-in-wijkwinkelcentrum-de-dukaat-te-amsterdam/
Klaas 2 november 2016
Beste Piet, Ik ben bang dat de ruimte te klein is voor een kringloopwinkel. Voor een kringloopwinkel zijn voldoende leegstaande winkelpanden beschikbaar, zoals bijvoorbeeld de twee winkels naast Taco Mundo aan de Pieter Calandlaan. Het idee van Ineke zou heel goed inpasbaar zijn. Bijvoorbeeld een Bagel&Beans of een Coffee Mania. Ook kun je denken aan een 'filiaal' van De Oude Molen. Het pleintje zou kunnen worden ingericht met, onder de bomen, een beschut overdekt verwarmd terras voor in de winter en een open terras voor in de zomer.
Piet 30 oktober 2016
Beste Klaas, wat denk jij van een Kringloopwinkel? Die hebben wij hier helemaal niet. Groet Piet Frans
Ineke 18 oktober 2016
Bagels&Beans of een leuk eetcafeetje met simpele hollandse kaart. Soepje, biefstuk, sateetje, kaasfondue, maaltijdsalades, lekkere toetjes. Mmmmmm!
Bekijk al het nieuws uit je buurt »