Op een buurtbijeenkomst in De Aker bleek dat veel buurtbewoners bezorgd zijn over de horeca-ontwikkelingen in Nieuw-West. Er is een éénzijdig concept ontstaan van zogenaamde mediterrane restaurants. Veel van deze restaurants zijn halal en/of schenken geen alcohol. Het gebruik van waterpijp in achterafkamertjes/lounges/op het terras wordt door velen als niet prettig ervaren.
Nieuw-West is qua inwonertal vergelijkbaar met een stad als Arnhem, Enschedé of Haarlem. Qua inwoneraantal toch interessant voor horeca-ondernemers zou je denken.
Waarom willen de horeca-ondernemers zoals La Place, Van der Valk, Loetje of reguliere zelfstandige uitbaters zich niet vestigen in Nieuw-West? Heeft dit te maken met de demografische samenstelling? Of hebben de bewoners van Nieuw-West te weinig te besteden?
Enkele recente ontwikkelingen:
Soultable (Oostoever)
De nieuw beoogde uitbater wil hier een mediterraans restaurant starten met een gemengde Turkse, Griekse, Italiaanse keuken met bijzondere mediterraanse wijnen. Het restaurant wordt alleen toegankelijk na voorafgaande reservering.
Il Paradiso (De Aker)
Als restaurant was dit pand aan de A. Reitsmakade 44 in De Aker geen succes. Er was een nieuwe aanvraag voor een restaurant met de mogelijkheid om het terras te kunnen gaan gebruiken als waterpijplocatie. De aanvraag voor de vergunning is door de gemeente ‘buiten behandeling’ gesteld omdat de aanvrager de gevraagde stukken niet op tijd heeft kunnen overleggen.