Test je ook mee?
Wij werken aan een nieuwe lay-out.
Vanaf 2 april is deze beschikbaar. Wil je de nieuwe lay-out alvast gebruiken?
Test nu mee en laat ons weten wat je er van vindt!
Ik doe mee! Liever niet
Menu

Uitgelicht:

Het drama MC Slotervaart: Alleen een ezel... (5)

Klaas van Wieren
9 november 2018

Goed nieuws. De gemeente Amsterdam heeft eerste recht van koop en kan daarmee ongewenste kopers van het Slotervaartziekenhuis dwarsbomen.

Na de falikante mislukking met de vorige twee kopers/eigenaars een verstandig besluit. Een ziekenhuis is een maatschappelijk bezit en dat verkoop je niet opnieuw tegen een ramsj-prijs.

Bij voorkeur wordt de gemeente de eigenaar en wordt de grond, het vastgoed en de medische apparatuur ondergebracht in een Stichting. 

Mijn voorkeur gaat naar een soort zorgcentrum (zoals een winkelcentrum) met deels een algemeen karakter met poliklinieken en daarnaast verschillende specialismen zoals één of meer vleugels voor Obesitas en Geriatrie. Een groepspraktijk van Medische Specialisten. Maar ook onderdak voor diverse tandartsen/mondhygiënisten en fysiotherapeuten. Particuliere klinieken zoals DC Clinics. Aan de zorgverleners wordt tegen betaling ruimte, apparatuur en faciliteiten ter beschikking gesteld. De gemeente 'verhuurt' via een ziekenhuiscorporatie de verschillende onderdelen. De parkeergarage zorgt voor aanvullende passieve inkomsten uit parkeergelden.

Op het terrein is al een ziekenhuis gespecialiseerd in Oncologie (Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis). Meer praktijken met gespecialiseerde zorg op één plek versterken elkaar. Maak van het Slotervaartziekenhuis een bijenkorf waar je terecht kunt voor allerlei medische vragen/problemen, maar ook met een educatief gedeelte bijvoorbeeld in samenwerking met 'Corpus, reis door de mens' in Oegstgeest.

Voor patiënten waar geen reguliere zorg voor beschikbaar is, zorgt de gemeente in eerste instantie voor de financiering.  

Nieuwsbericht AT5

Gemeente kan ongewenste koper MC Slotervaart dwarsbomen met eerste recht op koop

donderdag 08 november 2018  |  15:50

De gemeente heeft het eerste recht op koop van het gebouw van het MC Slotervaart bedongen. Dit kwam vandaag naar voren tijdens de gemeenteraad.

Het eerste recht op koop houdt in dat als een partij het pand zou willen opkopen, dit eerst bij de gemeente zou moeten worden aangeboden. De gemeente krijgt dan als eerste de mogelijkheid om het gebouw tegen een marktconforme prijs te kopen. Ziet de stad hier vanaf, dan mag een andere partij alsnog een bod doen.

Bron: AT5


Reacties

Bekijk al het nieuws uit je buurt ยป