Menu
Terug

Nieuws:

Alternatieven Horeca Ecuplein

Klaas van Wieren, (Ecuplein)
13 februari 2019

Globaal zijn er 3 alternatieven voor het starten van een horecavoorziening op het Ecuplein.

Dit zijn:

  1. Een regulier paviljoen zoals De Serre op het Osdorpplein, Café Zurich op het Mercatorplein, Kiosko Explanada in Bilbao of een Square Café zoals in Londen.
  2. Een kleinschalige kiosk c.q. een combinatie hiervan zoals Kiosk Bocador aan de Sloterplas
  3. Het plaatsen van diverse horeca containers met wisselende pachters

Daarnaast zijn er nog diverse tussenmogelijkheden/voorbeelden.

Toelichting

1. Een regulier paviljoen.  

Heeft de voorkeur als gemeenschappelijk ontmoetingsplek voor alle bewonersgroepen. Het is ook wel wat éénzijdig met een concept waar voor ieder wat wils is. Is ook sterk afhankelijk van wat de horeca-ondernemer er van kan en gaat maken. De vraag is of de horeca-ondernemer het bedienen van verschillende doelgroepen aanvoelt en ook bereid is het risico van een dergelijk breed paviljoen te dragen.

2. Kiosk

Een kleinschalige kiosk met beperkte capaciteit zoals Bocador aan de Sloterplas. Nadruk op het drinken van een drankje, de lunch of het kunnen eten van een snack.

   

3. Contain Inn

Een vernieuwend concept, passend bij het plein en de jonge historie (zoals met De Bus met wisselende horeca-ondernemers). De containers hebben diverse voordelen. Er is ook al veel ervaring met het aanpassen van containers. 

Er worden op het Ecuplein enkele reeds ingerichte containers geplaatst. Doelgroepgericht. Bijvoorbeeld eentje als luchroom, eentje als kroeg en en eentje gericht op (jonge) kinderen.

Een horeca-ondernemer kan een ingerichte container per periode huren. Bijvoorbeeld voor een heel jaar, de zomerperiode, per kwartaal of per maand. Een container is echter wel weersafhankelijk en in feite alleen geschikt voor de zomerperiode.

Voor de buurtbewoners is het leuk dat de invulling wisselt. Het is zelfs mogelijk om bovenop een container een gezellig terras te plaatsen (zie onderstaand plaatje), om containers in een L-vorm van 90 graden te plaatsen of enkele containers in een U-vorm met binnenin een beschut terras/foodcourt. 

Ook is het mogelijk om er een klein horecadorp van te maken met bijvoorbeeld meerdere aan elkaar gekoppelde containers.

Onderstaand ter inspiratie enkele voorbeelden

      

In Newcastle

 

Reacties