Westersite.nl

Inloggen of inschrijven

Workshops 'Zin in ouder worden!' en 'Diversiteit: goud waard?'Op donderdag 23 mei organiseert Cliëntenbelang Amsterdam het evenement ‘Mijn plek in de samenleving’. 's Ochtends organiseren we in de Ru Paré Community 2 workshops: 'Zin in ouder worden' en 'Diversiteit: goud waard?'.  

Zin in ouder worden
Veel mensen kijken op tegen het ouder worden. Ouderdom komt met gebreken. Maar ouder worden heeft ook mooie kanten. Tijdens de workshops worden voor- en nadelen besproken van het ouder worden en daarna gezamenlijk gepresenteerd. Wat kun je zelf doen? Maar ook: wat kun je doen om meer bewustwording te kweken bij de samenleving en beleidsmakers over het ouder worden? Samen met ESAN geven we de workshop ‘Zin in ouder worden!’. ESAN staat voor Energieke Senioren Amsterdam Nieuw-West, een organisatie voor en door senioren. Deze streeft ernaar dat senioren zelf initiatieven nemen om sociale netwerken op te bouwen en te onderhouden.

Diversiteit: goud waard?
Nieuw-West kent veel diversiteit. Maar wat betekent nu diversiteit? Hoe eren we de verschillen en de overeenkomsten met elkaar? Stichting Kringwijs werkt aan een samenleving waarin mensen elkaar opzoeken en elkaar vragen om mee te denken over oplossingen, ook als dat niet zo voor de hand ligt. Het gaat dan om samenredzaamheid. Op een bijzondere manier ontmoeten we elkaar en gaan we in gesprek over diversiteit. Hoe kunnen we bijdragen aan een inclusief Nieuw-West? 

Middagprogramma
’s Middags zetten we het programma na een gezamenlijke lunch voort in de Zuiderkerk, in het hartje van de stad. Daar zullen we aandacht besteden aan 2 onderwerpen: ‘Armoede’ en ‘Van 18- naar 18+’. Onderwerpen die ons enorm aan het hart gaan. Inspirerende sprekers met boeiende verhalen vanuit verschillende invalshoeken en artistieke optredens krijgen deze middag het podium.

U bent bij het hele gratis programma van harte welkom. Klik hier om u op te geven. Mocht het nodig zijn, dan zorgen wij voor het vervoer van de locatie naar de Zuiderkerk. 

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.