Westersite.nl

Inloggen of inschrijven

Speeltuin Sloten toegankelijk voor gehandicapten?

Spelen behoort tot de eerste levensbehoefte van jonge kinderen. Dat geldt zowel voor kinderen met een handicap als alle andere kinderen. De Speeltuin Sloten, een speeltuin waar mensen van heinde en verre naar toekomen, is bezig met een groot renovatieplan. Onderdeel van het plan is om de speeltuin zodanig in te richten dat kinderen met een handicap, en gehandicapte begeleiders van kinderen er ook ‘uit de voeten kunnen’. Met vaste paden en aangepaste speeltoestellen. Daarvoor is veel geld nodig.  

De Centrale Stad heeft daarover het volgende beleidsuitgangspunt geformuleerd:

‘In Amsterdam willen we dat iedereen mee kan doen en zich welkom voelt, met of zonder beperking. 1 op de 5 Amsterdammers is slechtziend, blind of doof, heeft een lichamelijke of verstandelijke beperking of een psychische of psychiatrische aandoening. Het aantal mensen met een beperking groeit in de komende jaren verder door de vergrijzing. Om volwaardig mee te kunnen doen in onze stad, maken we de stad samen zowel sociaal als fysiek stapsgewijs toegankelijker en sluiten we niemand uit.’

Bovenstaande tekst is ons uit het hart gegrepen en komt van de website van de gemeente Amsterdam: https://www.amsterdam.nl/iedereen-doet-mee/

Het zou ons enorm helpen als het Stadsdeel zich achter de plannen zou scharen, zowel met een financiële bijdrage als met adviezen en begeleiding. Stem daarom op ons plan zodat wij het bij het stadsdeel kunnen voorleggen.

Ga naar: https://stemvannieuwwest.amsterdam.nl/plan/76 en laat uw stem horen.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.