Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Westersite.nl

Inloggen of inschrijven

Moet Uber op de schop?Uber heeft belangrijke voordelen. Op de App zie je precies waar je aan toe bent en de tarieven zijn in het algemeen de helft van hetgeen je bij de reguliere taxibedrijven betaalt. 

Het gebruik van een (goedkope) taxi mag echter nooit ten koste gaan van de veiligheid van met name kwetsbare fietsers en voetgangers.

Het businessmodel van Uber deugt niet. Voor Uber is de 25% commissie het meest belangrijk. Van elke 100 Euro gaat er 25 Euro naar Uber. Voor Uber is dit passief verkregen kapitaal waar ze eigenlijk heel weinig voor hoeven te doen. De App stuurt de rijders aan.

Amsterdam is een speciale stad. Amsterdam is een stad van fietsers. De fietsers hebben ook de oudste rechten. Je kunt als taxichauffeur niet als een gek door Amsterdam sjezen. Dat is gewoon veel te gevaarlijk.

Uber heeft de eerste stap genomen om de leeftijd voor de rijders te verhogen van 18 naar 21 jaar. Dit gaat echter lang niet ver genoeg. 

Uber moet in Amsterdam worden verboden
1 stem Verlopen