Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Westersite.nl

Inloggen of inschrijven

Ecuplein: een gezellig plein?Het Ecuplein heeft er nu al 19 jaar desolaat bijgelegen. 1x per jaar een circus en daar hield het zo'n beetje wel mee op. In 2016 werd het plein verlevendigd met The BUS. Een project met 10 lokale streetfood chefs, die zorgen voor een nieuw, vers en vrolijk aanbod in eten, drinken en ontmoeten.

Er zijn buurtbewoners die helaas tegen dit project zijn. Zij hebben, naar het schijnt, via de VVE een klacht ingediend bij het stadsdeel. Willen ze dan dat er helemaal niets gebeurd met het huidige desolate plein? Een plein met als enige functie dat het er is!? 

Blijft het een desolaat plein waar helemaal niets gebeurd óf wordt het een plein die wordt ingericht waarvoor het bedoeld is. Kijk naar pleinen in het centrum en in het buitenland. Op een plein ontmoet je elkaar, maak je een praatje, drink je een kopje koffie, drink je een wijntje, spelen kinderen met elkaar etc. Wat is daar nou mis mee? Gezelligheid hoort toch bij een stad zoals Amsterdam en bij een buurt zoals de Aker met 15.000 inwoners!

De angst voor vandalisme en hangjongeren kun je, indien dit nodig zou zijn, laten handhaven. Het stadsdeel heeft hierin een eerste verantwoordelijkheid. De bewoners kunnen elkaar via een lokale WhatsApp groep op de hoogte houden. Ik zou zeggen: Geef het plein en de lokale (streetfood) ondernemers een kans om van het plein iets leuks van te maken!

Wil je ook een levendig plein, onderteken de petitie van The BUS 

Klik hier voor meer informatie

(petitie is gesloten, het stadsdeel heeft besloten om geen vervolg te geven aan 'The Bus')