Test je ook mee?
Wij werken aan een nieuwe lay-out.
Vanaf 2 april is deze beschikbaar. Wil je de nieuwe lay-out alvast gebruiken?
Test nu mee en laat ons weten wat je er van vindt!
Ik doe mee! Liever niet
Menu

Nieuws:

Zwerfvuil in sloten

Sarah Biddle
25 mei 2018

Prikactie

Op zaterdag 24 maart was er in De Aker een prikactie (aangekondigd op deze site zwerfvuilprikactie). Daarbij waren ook ambtenaren aanwezig van de gebiedsteams. Zij hebben een signalerende rol in een bepaald gebied. 

Het vele zwerfvuil is de bewoners een doorn in het oog (en dat beseften de politici op de Stopera ook al een tijdje AT5: SP en VVD hebben spijt van bezuinigingen op gemeentereiniging, maar dat terzijde). Maar een probleem bleek het zwerfvuil in de sloten te zijn. De gewone stadsreiniging kan het oppervlaktewater niet schoonmaken.

Gemeente aan zet

Het stadsdeel Nieuw-West is ermee aan de slag gegaan. Een ambtenaar laat weten: "De afgelopen zeven weken zijn er achterstallige werkzaamheden van de sloten in Nieuw-West uitgevoerd door een aannemer. De aannemer behandelt de meldingen die bewoners doen. Bewoners kunnen melding maken via Melding Openbare Ruimte en De Verbeter-de-buurt app. De gebiedsteams maken zelf ook melding als zij drijvend zwerfvuil tegenkomen."

Meld drijvend zwerfvuil!

De volgende stap hebben we dus zelf in de hand. Zie je in je buurt een vieze sloot, meld het dan aan de gemeente. Er zijn verschillende mogelijkheden:

Reacties

Bekijk meer nieuws in de buurt ยป