Wie niet weg is, is... (8+)

Details

Vrijdag 5 mei 2023 van 14:00 tot 15:00 uur
Afgelopen
Theater De Krakeling
Pazzanistraat, Amsterdam, Nederland

Welkom bij Theater Na de Dam in Theater De Krakeling. Op 4 mei spelen in heel Nederland tegelijkertijd, op verschillende plekken, meer dan honderd voorstellingen gerelateerd aan de Nationale Dodenherdenking. Op al die plekken in het land zijn we los van elkaar verbonden in hetzelfde ritueel.

Jongeren uit Amsterdam verdiepten zich onder leiding van theatermakers Eva Benjamins, Aileen Pfauth en Barbara Raap in de geschiedenis van Amsterdam ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling Wie niet weg is, is….

“8,9,10! Ik kom! Ze rennen, verstoppen en vluchten. Er klinkt gelach, gegil, geschreeuw. Ze spelen. Op het schoolplein van toen en het schoolplein van nu. 15 kinderen spelen verhalen en spelletjes. Maar wat als een spelletje ineens werkelijkheid wordt? Ze rennen, verstoppen en vluchten. Wie niet weg is, is…”

Herdenking 4 mei
Op 4 mei gaan de deuren om 19:45 open en kunt u voorafgaand de voorstelling om 20:00 via een groot scherm in Theater De Krakeling de herdenking op de Dam volgen. Daarna begint de voorstelling. 


 Bestel kaarten

Over de organisator

Theater De Krakeling
Theater heeft nog niets over zichzelf geschreven.