Schitterende stinzenplanten

KNNV Amsterdam

Details

Woensdag 22 maart 2023 van 19:30 tot 22:00 uur
Afgelopen
De Drijfsijs - Natuur en Milieu Educatie (NME) centrum
President Allendelaan, Amsterdam, Nederland

Het is voorjaar – bloeitijd voor de vroege vogels onder de planten. Onder deze bloeiers zijn ook veel stinzenplanten te vinden, zoals de sterhyacint, holwortel en hondstand. Maar wat zijn stinzenplanten eigenlijk en waar komen ze vandaan? Zijn deze voorjaarskinderen ooit meegenomen door terugkerende kruisvaders, zijn ze ontsnapt uit kloostertuinen, of eeuwen geleden door landschapsarchitecten aangeplant?  Waar zijn deze planten zoal te zien, en kun je zo ook in je eigen tuin planten?

Wil je er meer over weten en dat moois ook met eigen ogen aanschouwen? Geef je dan op voor deze minicursus, georganiseerd door de KNNV (dé vereniging voor actieve natuurliefhebbers en –beschermers) afdeling Amsterdam. De cursus is in handen van Hein Koningen, plantenspecialist bij uitstek.

De cursus bestaat uit twee delen. Op woensdag 22 maart  is er een presentatie over o.a. de oorsprong, het voorkomen en de verschillende soorten stinsenplanten. Op zaterdag 1 april zullen we vele soorten tijdens een dagexcursie op verschillende plaatsen in Haarlem zelf kunnen bewonderen.

De minicursus is vooral bedoeld voor mensen die (nog) geen lid zijn van de KNNV.  Kosten zijn € 15,-  die verrekend zullen worden met je contributie als je lid wordt. Ook heb je dan recht op gratis deelname aan nog twee minicursussen. Zie voor meer info www.knnv.nl/amsterdam

Opgeven verplicht via Hanny van Wijgerden

Over de organisator

KNNV Amsterdam
Natuurvereniging voor iedereen die in natuur geïnteresseerd is.... Lees meer