Details

Zondag 22 mei 2022 tussen 18:00 en 19:00
Afgelopen
De Roos van Dekamaweg 1, Amsterdam
Terugkerende activiteit
Wekelijks op vrijdag, zaterdag en zondag tot en met 22 mei 2022

Tijdens de tweede week van ExploreZ Festival 2022 vieren we het 30-jarig bestaan van ZID Theater! ZID heeft verschillende theatermakers en podiumkunstenaars uitgenodigd om gezamenlijk een speciaal locatieproject Re-Dreams te maken in Broedplaats Bouw, waar ZID Theater gevestigd is.

Met de site-specifieke voorstelling Re-Dreams onderzoekt ZID haar eigen archief in relatie tot de toekomst. Waar het verhaal van ZID Theater 30 jaar geleden begon met de voorstelling Dreams, wordt nu tussentijds de balans opgemaakt met Re-Dreams. De geschiedenis wordt in deze unieke productie benaderd als inspiratiebron voor de toekomst. Karolina Spaic (regisseur) en Sebo Bakker (acteur), die vanaf het begin samen ZID Theater hebben geleid, ontmoeten verschillende generaties makers en gezamenlijk onderzoeken zij de waarde van het ZID-archief voor de nieuwe generaties. Onder leiding van de gidsen, dwaalt het publiek door een landschap van videoprojecties, onverwachte performances, soundscapes en live muzikanten. De optredens, geïnspireerd op eerdere voorstellingen van ZID, zijn daarbij getransformeerd naar het hier en nu.

De première van deze unieke voorstelling vindt plaats tijdens het Explorez Festival 2022 op vrijdag 20 mei om 18.00 uur.

Tickets zijn verkrijgbaar via: https://www.eventbrite.com/cc/re-dreams-290019


Over de organisator

ZID Theater | ExploreZ Festival
ZID Theater City Art & Performance Center produceert voorstellingen en festivals met makers en stadbewoners! Hier vindt u alles over het internationale ExploreZ Festival.... Lees meer