Herdenken in Amsterdam Nieuw-West | 2021

Stadsdeel Nieuw-West

Details
Dinsdag 4 mei 2021 tussen 19:00 en 23:59
Afgelopen
Sloterplas
Amsterdam, Nederland


In Nieuw-West worden bij verschillende monumenten jaarlijks de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht. In coronatijd kunnen we daar niet samenkomen. De comités 4 & 5 mei Nieuw-West hebben daarom de film Herdenken in Nieuw-West laten maken. Zo kunnen we toch stilstaan bij de monumenten in de buurt. Aan bod komen de monumenten aan de Haarlemmerweg, aan de Osdorperweg, op Plein ’40-’45, bij Meer en Vaart, op het Sierplein en het Joop Woortmanplein. 

Elk comité heeft een bijdrage geleverd in de vorm van een stukje geschiedenis, muziek, een gesprek of anderszins. Shirley Brandeis filmde en smeedde het geheel aan elkaar tot een korte, educatieve documentaire vol met beelden zoals we normaal gesproken herdenken. Hieronder kunt u de film bekijken en op de kaart kunt u zien waar de monumenten zich bevinden. Zodat u op een door uzelf gekozen moment de Slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog kunt herdenken bij u in de buurt.

Over de organisator
Stadsdeel Nieuw-West
Nieuw-West is een stadsdeel van de gemeente Amsterdam in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Nieuw-West is een stadsdeel van de gem...... Lees meer