Westersite.nl

Inloggen of inschrijven

Ontdek je stad tijdens 24H Nieuw-WestGroene oase met hippe broedplaatsen en culturele dynamiek

Op zaterdag 14 september vindt ‘24H Ontdek je stad’ in Nieuw-West plaats. Bewoners van Amsterdam kunnen kennis maken met de verborgen parels van dit groene stadsdeel. Nieuw-West staat met meer dan 50 verschillende activiteiten 24 uur lang in de schijnwerpers. Hippe broedplaatsen, culturele voorstellingen, bourgondisch genieten, sportieve uitdagingen, creatieve workshops, spelletjes voor het hele gezin, er is voor iedereen wat te beleven! ‘24H Ontdek je stad’ is een initiatief van amsterdam&partners, speciaal voor bewoners, om op een laagdrempelige manier te laten zien wat de verschillende Amsterdamse stadsdelen op cultureel, sportief en culinair gebied te bieden hebben.

Storytellers en culturele ontmoetingen

Er is veel ruimte voor bijzondere verhalen. Zo is er in Radion ‘Het Verhalenpodium’ waar bekende vertellers, zoals Nachtburgemeester Shamiro van der Geld en spoken word-artiest/presentator Elten Kiene, je meenemen in de wondere wereld van de letteren. In New Metropolis staat het gesprek met de buurt centraal. Samen met bewoners onderzoekt New Metropolis wat er speelt in Nieuw-West. En bij rederij Lampedusa ga je mee op een bijzondere rondvaart waarbij gidsen afkomstig uit Syrië, Somalië, Eritrea, Egypte en Nederland vertellen over hun geschiedenis en het belang van vrijheid.

Van mindful wandelen in de vroege ochtend tot swingen in de late uurtjes

Vroege vogels kunnen de zonsopkomst zien tijdens een mindful wandeling in landschapspark De Bretten. Liever een sportieve activiteit? Speel dan een wedstrijd padel, leef je uit tijdens een fitness workshop calisthenics of ga lekker boulderen bij Mountain Network. Aan de foodies is ook gedacht. Maak je eigen broodje bij dé broodjes experts van Grand Café Hermes, proef een rondje om de wereld bij De Duikelaar. En wat dacht je van een glaasje Nederlandse wijn in de Tuin van Bret?

Ook ’s avonds is er genoeg te doen. Ga kamperen op het Sloterstrand en kijk film vanuit je tent. Kom swingen op het dak van het Ramada hotel, bezoek de creatieve broedplaats WOW of dans tijdens de Yallah!Yallah! Clubnacht op dance vibes uit het Midden-Oosten.

Bruisend festivalhart De Meervaart: hiphop dans en culturele markt

De Meervaart is het kloppende festivalhart van 24H Nieuw-West! In de lobby van het Meervaart Theater vind je alle informatie over het programma en leuke tips om Nieuw-West te (her)ontdekken. Op de Culturele Markt maak je kennis met de leukste initiatieven van het stadsdeel en kun je proeven van lekkere hapjes van lokale ondernemers. Jonge meiden en jongens kunnen zich uitleven in een workshop hiphop dans onder leiding van professioneel danser, choreograaf en coach Nedda Sou. Of geef een draai aan het Rad van Fortuin en win prachtige prijzen.

Dit is slechts een kleine greep uit het programma met meer dan 50 verschillende activiteiten. Bekijk het volledige programma op iamsterdam.nl/24h, sla je favorieten op en plan je persoonlijke route.

Bron: Westerpost

Deel dit bericht!
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.