Vanaf vandaag nieuwe parkeertarieven

Details

Zondag 14 april 2019 van 00:05 tot 23:55 uur
Afgelopen
Amsterdam
Nederland

Parkeertarieven vanaf 14 april

Vanaf 14 april 2019 gaan de parkeertarieven in de stad omhoog. Kijk op de kaart voor de grenzen en nieuwe tarieven per uur.

Wat verandert er?

Als u geen vergunning hebt voor het gebied waar u parkeert, gaat u per uur meer betalen. Hebt u een parkeervergunning dan verandert er op dit moment niets.

Hebt u al een dag-,week –of maandkaart gekocht dan is deze kaart gewoon geldig na de tariefswijziging. Het kan alleen wel zijn dat de kaart niet meer geldig is in het tariefgebied waar u wilt parkeren. Controleer daarom goed op onderstaande kaart of uw kaart nog geldig is binnen het juiste grensgebied.

Bezoek

Uw bezoek gaat per uur op straat meer betalen dan voorheen. Bent u afhankelijk van bezoek dat met de auto komt, vraag dan een bezoekersvergunning aan. Daarmee kan uw bezoek een aantal uur per maand met korting (50%) parkeren. Vanaf april geldt in de meeste stadsdelen 40 uur korting.

Leefbaar en toegankelijk

De gemeente wil de stad leefbaar en toegankelijk houden en daarom werkt Amsterdam de komende jaren aan een breed pakket van maatregelen. De verhoging van de parkeertarieven is een maatregel die daar aan bijdraagt.

Vragen?

Hebt u nog vragen, dan kunt u bellen naar 14020.

Bron: Gemeente Amsterdam

Over de organisator

Klaas van Wieren
Buurtverbinder Amsterdam Nieuw-West. Interesse/expertise in media, marketing en financiën.... Lees meer