Hotel BuitenKunst

Details

Zaterdag 2 maart 2019 van 16:00 tot 18:00 uur
Afgelopen
Th.J. Lammerslaan 3
Amsterdam, Nederland

Amsterdam – 24 februari 2019 - Vanaf zaterdag 2 maart kan iedereen kunst uit Nieuw-West komen proeven bij Hotel Buiten! Schilder Rick Goudsmit bijt die dag de spits af door kunstwerken van hem te exposeren. Elke twee maanden zal een andere kunstenaar uit Nieuw-West zijn of haar werk exposeren bij Hotel Buiten. Voor wie het nog niet wist, Nieuw-West barst van creatief talent en daar kan iedereen nu van komen genieten bij Hotel BuitenKunst! 



Op zaterdag 2 maart van 16.00 tot 18.00 uur is de feestelijke opening van Hotel BuitenKunst. HotelBuitenkunst is bedoeld om iedereen, onder het genot van een drankje of hapje, kennis te laten maken met de kunst van kunstenaars uit Nieuw-West. Na 2 maanden geeft de kunstenaar zijn stokje door aan een andere kunstenaar uit Nieuw-West. “Extreme opposites”

De titel van de expositie van schilder Rick Goudsmit is “Extreme opposites”. Rick: “Extreme opposites” vond ik wel passend voor de presentatie van mijn schilderijen maar de titel zegt ook iets over het huidige tijdsbeeld waarin overtuigingen lijnrecht tegenover elkaar staan en de verkondigers daar vaak op een extreme wijze uiting aan geven. Dat is mooi want het gezapige is er inmiddels wel af, maar het kan ook bedreigend overkomen en zorgen baren voor de toekomst”.

Van graffiti tot realisme, bij Rick lopen alle stijlen en onderwerpen door elkaar. Zijn expositie wordt een kleurige en levendige mix van kunst in de sfeer van het levendige Stadsdeel Nieuw-West. Rick: “Nieuw-West is een smeltkroes van culturen waar het multiculturele draaiboek voor het Nederland van de toekomst geschreven wordt. Het is natuurlijk voor een kunstenaar geweldig interessant om van dicht bij mee te maken hoe zich dat allemaal aan het ontwikkelen is.

De kleurige en chaotische vormtaal die ik gebruik in mijn abstracte schilderijen zijn een interpretatie van de omgeving waar ik woon en werk.” Over Rick Al meer dan 20 jaar is Rick professioneel kunstenaar en maakt hij werk voor bedrijven, gemeentelijke instellingen en particulieren. Rick is geboren en getogen in Nieuw-West, met een uitstapje naar het centrum. Hij exposeert regelmatig zijn werk, solo-werk en werk gemaakt samen met anderen. Zijn atelier is in Broedplaats de Vlugt waar hij met tientallen andere kunstenaars en kunst-organisaties werkt.

 ------------------------------------

Feestelijke opening van Hotel Buitenkunst: Zaterdag 2 maart van 16.00 tot 18.00 uur. Adres: Hotel Buiten, Th. J. Lammerslaan 3, 1064 DH in Amsterdam (naast het Sloterstrand). Meer informatie over Hotel Buiten: Mark Jansen: 06 28 83 78 47. Meer informatie over de kunstenaar en zijn werk Rick Goudsmit: 06 33 91 30 91. 

Over de organisator

Klaas van Wieren
Buurtverbinder Amsterdam Nieuw-West. Interesse/expertise in media, marketing en financiën.... Lees meer